Minden eddiginél több díjat "főztek össze"

2019. December 2.

Szombaton a nagyváradi ERA Park bevásárlóközpont parkolójában tartották meg a 6. "D'ale pocului" disznótoros fesztivált-versenyt, melyen az érmihályfalvi csapat minden eddigi teljesítményét felülmúlóan szerepelt.

 

A rendezvényre tizenegy Bihar megyei, egy Szatmár megyei és két magyarországi (Bedő, Körösnagyharsány) településről érkeztek csapatok. Ezek egy-egy 100 kg-os sertést kaptak feldolgozásra, a finom falatokat zsűrizték, de a legnépszerűbb csapatot is díjazták és idén is volt pálinkák versenye is. Az érdeklődők 20 lejes, úgynevezett kóstolási jegyeket vásárolva bármely csapat készítményeiből falatozhattak.
Az idei versenyről sem maradt el a rekordkísérlet: ezúttal egy 200 méteres miccs elkészítésére vállalkoztak. A rendezvény idején különböző népzenei csoportok léptek fel és volt kangoo-jumps előadás is.
Mondhatjuk, hogy Érmihályfalva csapata hagyományosan jól szerepel ezen a fesztiválon és versenyen, idén azonban az Oláh Imre vezette, jól összeszokott társaság - Bába Mária, Todor Maria, id. és ifj. Todor Iuliu, Bíró Imre - még az eddigieket is felülmúlta, hiszen a kolbász, hurka és pálinka kategóriákban a második helyen végeztek, a toroskáposzta kategóriában elsők lettek. Ugyancsak első helyet kaptak a helyi termék elnevezésű kategóriában a velős húsos-palacsintára, mely a zsűri elnökének minősítése szerint olyannyira páratlanra sikeredett, hogy akár az országos különlegesség címet is megkaphatná. Mindezek fényében nem meglepő, hogy a verseny történetében először annak nagydíját is átvehették, a vándordíjat jelentő faragott malacot egy évig őrizhetik Érmihályfalván, ehhez az étkek mellett a csapat asztalának díszítése, a jegyeladások és a csapat munkájának összhangja is hozzájárult.


További cikkek

Film készült Máté Imréről

2019. December 3.

A szombat délután tartandó megemlékezésen lesz a bemutatója a kultúrházban.

Folytassuk itt tavasszal!

2019. December 3.

Egy ötgyőzelmes sorozattal (melyből négy meccsen gólt sem kaptak) zárta le az őszi szezont az Unirea.

Mindenkit kiértesítettünk!

2019. December 2.

Nyakó József polgármester üzenete az adótartozások törlesztésének tárgyában.

A szavalás szépsége a szívedből fakad, mely ajkadon hangzik fel

2019. December 2.

A Partiumi Ady Endre szavalóversenyen az Érmihályfalvi 1-es számú Technológiai Líceum végzős diákja, Varga Alexandra Lilla második helyet érdemelt ki. Lakatos-Dienes Ilona magyartanár beszámolója.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: