Módosul a KRESZ: könnyen elvehetik az autó forgalmi engedélyét

2018. Április 5.

Május 20-án lép hatályba az a KRESZ-módosítás, amely az autó forgalmi engedélyének bevonásával bünteti a sofőrök bizonyos mulasztásait.

 

A módosítás szerint ez a szankció jár annak a gépkocsi-tulajdonosnak, aki járművének nincs érvényes műszaki vizsgája. Elveszíti a használt autója forgalmi engedélyét az a sofőr is, aki nem íratta a törvényes 90 napos határidőn belül a megvásárolt gépkocsit a saját nevére. A fenti kihágásokat elkövető autósoknak 2900 lejes bírságot is ki kell fizetniük.

Május 20-tól egyébként automatikusan felfüggesztik azoknak a járműveknek a forgalmi engedélyét, amelyek nem szerepelnek a közlekedési rendőrség és gépkocsi-nyilvántartó hivatal (RAR) adatbázisában.

A KRESZ-t még tavaly módosította a kormány sürgősségi rendelettel, amely idén május 20-án lép hatályba. A jogszabály szerint a forgalmi engedély felfüggesztése nem mentesíti a tulajdonost a gépjármű után fizetendő adók alól.

  (maszol.ro)


További cikkek

Életkerék - 2018. Március

2018. Április 5.

A március folyamán bejelentett újszülöttek, a házasságot kötött párok, és az eltávozottak névsora.

Tavaszi városszépítés

2018. Április 6.

Metszenek, utat egyengetnek, virágot ültetnek, játszóteret javítanak. Rövidesen kezdődik a lakosság számára szervezendő tavaszi lombtalanítás is.

A bal oldali részt veszik most meg, a jobb oldali rész évek óta iskolaépületként működik

Épületet vásárolnak iskolai célra

2018. Április 4.

A tanácsosok egyhangúan elfogadták az alkubizottság ugyancsak egyöntetűen hozott javaslatát: az önkormányzat megvásárol egy épületet, amit az általános iskola fog használni.

Szolgáltatások e hét végén és a jövő hét elején

2018. Április 4.

A vízmű pénztára zárva lesz, a szemétszállítók különböző program szerint dolgoznak.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: