Móka-kabaré a magyar kultúra ünnepén

2020. Január 30.

"A közel 2 és fél órás műsor záródalát már a közönség is együtt énekelte a játszókkal, a vastaps pedig magáért beszélt." A Móka idén is megismételte szilveszteri kabaréját.

(Fotó: Szabó Szilveszter)

(Fotó: Szabó Szilveszter)

Ahogyan eddig minden évben, a Móka Színjátszó Kör idén is megismételte a nagy sikerű szilveszteri kabaréműsorát, melyre január 18-án került sor a Bartók Béla Művelődési Házban. Mivel a szilveszter estéjén bemutatott előadást csak az óévet ott búcsúztatók láthatják, így minden évben óriási érdeklődés kíséri a darab ismétlését. Így történt ezúttal is, hiszen az Ellátták a bajunkat címet viselő kabaré kezdése előtt zsúfolásig megtelt a művelődési ház terme, kb. 300 ember várta a könnyed kikapcsolódást.

A műsort a Pódium Díjak és a Szépműves Díj átadása előzte meg, majd az idén 20. születésnapját ünneplő Móka átvehette a tortát, mely a szülinaposnak járt.

Ezt követte a csapat előadása, mely egyben a magyar kultúra napjának ünneplése is volt. Felgördült a függöny, és kezdetét vette a felhőtlen szórakozás. A Mézga család című rajzfilm ismerős dallamára írt, kicsit "mókásított" nyitódal megalapozta a jó hangulatot, mely aztán egyenes arányban emelkedett a szívből jövő nevetések fokozódásával. A klasszikus és saját jelenetek keveredése, az alkalomhoz illő dalok, a lelkes színjátszók és a mindent értő és élvező közönség együttese feledhetetlen órákat szerzett mindenkinek.

Újra bepillantást nyerhettünk egy posványlaki falugyűlésre, nevethettünk a szenesember félreértésein, együtt kacaghattunk Bözsikével, aki mindent összekuszál, ismét találkozhattunk Esvánnyal és Lajossal, a két emblematikus figurával, akik ezúttal egy "egészséges betegséget" szerettek volna megszerezni - hogy csak néhányat említsek a bemutatott 8 jelenet közül.

A dalok, melyek közt volt vidámabb és melankolikusabb is, klasszikus és modernebb egyaránt, tökéletes kifejezései voltak az érzéseknek, melyek az emberben az óév és újév határán kavarognak (The winner takes it all, A csönd éve, Szóljon hangosan az ének, Csak egy tánc volt, Mr. Alkohol, Szereted-e még, Ezt egy életen át kell játszani, stb.).

A közel 2 és fél órás műsor záródalát már a közönség is együtt énekelte a játszókkal, a vastaps pedig magáért beszélt. "Az éjjel soha nem érhet véget!" - hangzott a záródal, mint ahogyan a Móka szívvel - lélekkel átadott előadásai és a közönség szeretete sem. A terem szép lassan kiürült, a színpadon pedig régi és jelenlegi mókások felvágták a tortát, és együtt ünnepelték az elmúlt 20 esztendőt.

             Boros Emőke BlankaTovábbi cikkek

Letölthető a támogatás-kérvényezési űrlap

2020. Január 30.

Az alábbi elérhetőségen olvasható az egyesületek, civil szervezetek, egyházak támogatási szabályzata.

A Borson tartott szerdai találkozó résztvevői; Gheorghe Boeru mutatta be tervkészítés folyamatát

Első lépés egy új ivóvízhálózat kiépítéséhez

2020. Január 31.

Elkezdődhet annak a hatástanulmánynak az elkészítése, melynek projektje révén javulhat a megye északi részén lévő települések vízellátása.

Kispályás foci: Derecske után Mihályfalva következik

2020. Január 29.

Az elmúlt hét végén három napos kispályás labdarúgó tornát tartottak Derecskén: a Kamion Kupán összesen 37 csapat vett részt, köztük a Bad Boys is. Szombaton az érmihályfalvi teremben lesz bajnokság.

Nem helyi döntés, törvény írja elő

2020. Január 28.

Az adás-vételekhez szükséges adóügyi bizonylat kiváltásához ki kell fizetni az adót, ez nem helyi határozat.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: