"Mókás" előadás a FESZT FEST-en

2019. December 13.

A Móka Színjátszó Kör a budapesti MU Színházban szerepelt, a Fesztiválgyőztesek Fesztiválján.

A képen az érmihályfalviak a szerbiai csoporttal, előbbiek a Bányavirágot, utóbbiak annak folytatását, a Bányavakságot adták elő

A képen az érmihályfalviak a szerbiai csoporttal, előbbiek a Bányavirágot, utóbbiak annak folytatását, a Bányavakságot adták elő

Az év végéhez közeledve az érmihályfalvi Móka Színjátszó Kör igazán gazdag leltárt tudhat magáénak. Számos fesztiválon vettek részt idén is, ahol megmutatták és megmérettették magukat, legtöbbször előkelő minősítést, helyezést hozva haza. Mivel legutoljára Tiszaújvárosban sikerült a fesztivál fődíját elhozniuk, így kivívták a jogot, hogy részt vehessenek a Magyar Szín-Játékos Szövetség által 15. alkalommal megszervezett FESZT FEST-en, azaz a Fesztiválgyőztesek Fesztiválján, melyet Budapesten tartottak meg december 6. és 8. között. A MU Színházban (XI. kerület) megrendezett seregszemlén tehát csak olyan csapatok vettek részt, akik már nyertek fesztivált, így egyfajta jutalomjáték volt ez a fellépőknek, annak ellenére, hogy szakértő zsűri figyelte alakításaikat.

A fesztiválon felléptek gyerek - és felnőttcsoportok egyaránt, a Mókán kívül pedig még voltak határon túli vendégek Szerbiából. A Móka szombat este állt színpadra Székely Csaba: Bányavirág című darabjával, melyet már számos helyen sikerrel mutattak be. Nem volt ez másképp ezúttal sem, a közönség (melynek soraiban Érmihályfalváról elszármazott, jelenleg Budapesten élő kedves ismerősök is voltak) vastapssal díjazta az előadást. A Zalán Tibor (költő, író, dramaturg), Mispál Attila (rendező, forgatókönyvíró, dramaturg) és Formanek Csaba (rendező, színész, író) döntése értelmében a fesztivál fődíját, a Paál István Diplomát a győri RÉV Színház monodrámája, a Pillangó nyerte.

A "mókások" a karácsonyi vásár megcsodálása után vasárnap délután hazaindultak tele élménnyel és a jóleső érzéssel, hogy itt is megmutathattuk magunkat, gazdagodhattunk, résztvevői lehettünk egy ilyen rangos eseménynek, Erdélyt képviselve.

   Boros EmőkeTovábbi cikkek

Hétezer ajándékcsomag Németországból

2019. December 13.

Tavaly négyezer, idén már hétezer ajándékcsomag talált gazdára az Érmelléken, Bihar megye más tájain, sőt, Szatmár megyében is egy németországi szervezetnek köszönhetően.

Sakkverseny volt Diószegen

2019. December 13.

Bihardiószegen idén is megrendezték a Mikulás Kupa elnevezésű – hétfordulós, svájci rendszerű – sakkversenyt, amely érmihályfalvi sikert is hozott.

Új vasúti menetrend 2020-ra - Érkezési és indulási időpontok Érmihályfalván

2019. December 13.

December 15-én lép érvénybe a Román Vasúttársaság (CFR) egy évig érvényes menetrendje. Alább az Érmihályfalván érvényes érkezési és indulási időpontok.

A legjobb minősítések a Fusion tánccsoportnak

2019. December 12.

A Fusion tánccsoport a hétvégén a Revolution Dance Cup nevű minősítő versenyen vett részt, Tiszavasváriban.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: