Nagy örömet szereztünk a mácsapusztaiaknak

2019. Október 7.

Gyászos produkció a nemzeti gyásznapon...

 

A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 7. fordulójának nyolc meccse közül öt esetben a vendég együttesek nyertek. Ez persze nem vigasz számunkra abban, hogy az Unirea váratlan, súlyos 4-1-es vereséget szenvedett a Praszler stadionban október 6-án, vasárnap délután a Mácsapusztai Unireától, ráadásul csapnivaló "produkcióval". A borongós, hűvös időben kemény belemenésekkel tarkított küzdelem zajlott a pályán megfontolt, tervszerű játék helyett. A 38. percben kerültünk hátrányba, egy szabadrúgás után kanyarodott a labda a kapunk elé, a vendég játékos zavartalanul fejelt kapunkba - 0-1. Helyzetünk adódott, még az elején Solymosán nem boldogult a kapu előtt, később Gego lövését fogta a kapus, Boros a kapufát találta el. A szünet után ifj. Fele Sándor agresszívabb játékot kért tanítványaitól, amiből annyi valósult meg, hogy az elképzeléseket erővel próbálták helyettesíteni. A 60. percig össze is szedtünk 5 sárga lapot, amiből az utolsó Boros másodikja volt, tehát emberhátrányba is kerültünk... Addigra azonban már 0-2 volt, egy felső lécről lecsapódó labdát a partjelző a gólvonalon túl látott. A 62. percben lett 0-3, kapusunk egy már megszelídített labdát egyszerűen beejtett a kapuba, ennek ellenére a kialakult eredményért legkevésbé ő a hibás, hiszen az ificsapat hálóőreként, kényszerhelyzetben és első alkalommal állt a felnőttcsapat gólvonalán, nem csoda, ha izgult. (A nagy csapatban szerepelt már többször is, mezőnyjátékosként!) A mácsapusztai kispadon ekkor már valóságos bulihangulat volt, láthatóan nem győzelemre, még pontszerzésre sem számítottak... Némi reményt jelentett, hogy a 72. percben Gego beadásából Solymosán - némi kapus segédlettel - betalált, 1-3, ám a 76. percben egy vendég játékos úgy szlalomozott át a fél pályán a mieink óvó tekintetétől kísérve, hogy nem is lehetett más a vége, mint 1-4. Idegesség, kapkodás, fejetlenség - talán ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni a továbbiakat is, amikor Széles fölé, Crişan meg a kapu mellé rúgott, Gego 3 méterről nem tudott a hálóba fejelni, Lazăr az ötösön belül nem találta a labdát... A mácsapusztai kapus, bár egyáltalán nem akarjuk lebcsülni, nem a legfiatalabb korosztályhoz tartozott, látható túlsúllyal is bírt, ennek ellenére elenyésző esetben tettük próbára, péládul távoli (és kaput eltaláló) lövésekkel.
"Fújd már le", kiabálta egy szurkoló a lelátóról a bírónak, érezve, hogy a legjobb, ami történhet velünk, ha nem kínlódunk tovább... 
Az Unirea összeállítása: Tankó - Jude, Sabău, Dorogi (46. Széles), Crişan, Bacsó, Solymosán (81. p. Pop), Boros, Lakatos, Lazăr, Gego.
A további eredmények ITT, a tabella ITT olvasható
Az ifjúsági csapat 8-1-es győzelmet aratott.
A következő fordulóban a Vaskohsziklási CSO vendégei leszünk.


További cikkek

Ennyibe kerül a vonatjegy Bécsbe

2019. Október 7.

Szatmárról Érmihályfalván át az osztrák fővárosba (és vissza).

"Felejthetetlen legyen az ők haláluk"

2019. Október 8.

Gyászmisével és zenés előadással emlékeztek az aradi vértanúkra vasárnap Érmihályfalván.

Véradás lesz október 9-én

2019. Október 7.

Szerdán, október 9-én újabb véradási akció lesz.

Egyelőre a most felújítás alatt lévő Városházán kell fizetni a szemétdijat

Nem változik egyelőre a szemétszállítás Érmihályfalván

2019. Október 7.

Mivel a megyei egységes szemétgazdálkodási rendszer beindítását jövő év elejére tervezik, az érmihályfalvi szolgáltatás a várható pár hónapra már nem változik.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: