Ne hívják vissza az ismeretlen külföldi számot!

2018. Október 29.

Ha külföldről, ismeretlen számról hívják önöket, ne vegyék fel a telefont, mert minden bizonnyal csalók állnak a hívások hátterében.

 

Az elmúlt időszakban nagyon sokan jelezték valamilyen formában, hogy külföldi, ismeretlen telefonszámokról kapnak hívásokat, és nem tudják, mi a teendő ilyenkor, de valamiféle turpisságra gyanakodnak. És jól teszik, mert valóban csalásról van szó! A trükk meglehetősen egyszerű: a csalók egzotikus országokban használatos, nálunk emelt díjas telefonszámokat kölcsönöznek, és ezekről a számokról hívogatják az embereket. A hívás rövid időn belül megszakad, ugyanis a csalók az emberek kíváncsiságára alapoznak azt remélve, hogy majd visszahívják őket. Többen bele is estek ebbe a csapdába, az ő beszámolóik szerint azok, akik visszahívják a külföldi számot, a vonal túlsó végén egy ismeretlen beszélgetőpartnert hallanak, aki megpróbálja a lehető leghosszabb ideig elnyújtani a beszélgetést. Ezek az emelt díjas beszélgetések több tíz euróval megemelik a becsapottak telefonszámláját.

A hackerek főként a Digi Mobil szolgáltató klienseit támadják meg, de voltak jelzések már az Orange szolgáltatónál lévő ügyfelek részéről is ilyen hívásokról. A Digi24.ro megszólaltatta Cătălin Neagoét, a cég kommunikációs részlegének igazgatóját, aki azt javasolja a fix, vagy mobiltelefonnal rendelkező ügyfeleknek, hogy ne hívják vissza azokat a külföldi számokat, amelyekkel amúgy nem folytatnak rendszeres beszélgetéseket.

A legtöbb hamis hívás pakisztáni (előhívószám +92), szenegáli (+221), mali (+223), nigeri (+227), oroszországi (+7) dél-afrikai (+27), ománi (+968) és szerbiai (+381) telefonszámokról érkezik. Egyébként erről az országszerte elterjedt csalási kísérletről a hatóságok is tudnak, de beismerik, hogy semmit nem tudnak tenni ellene.

    (Bihari Napló)


További cikkek

Pontosztozkodás az érmelléki rangadón

2018. Október 29.

Egy hagyományos rangadó mindig más, mint a többi meccs, függetlenül a csatapatok pillanatnyi helyzetétől.

Rajzpályázat: Ez állati jó! 4.

2018. Október 29.

Rajzpályázat magyarországi és határon túli 1. - 8. osztályos diákoknak.

Vasárnap hajnalban átállítjuk az órát

2018. Október 26.

Románia október 28-án, vasárnap áttér a téli időszámításra: hajnali 4 órakor 3 órára állítják vissza az órákat.

Tanulmányút és jutalomkirándulás

2018. Október 26.

Egy verseny feladatának eleget téve, illetve tanulmányi-jutalomkirándulás keretében az általános iskola diákjai a Polgármesteri Hivatal támogatásával Válaszúton és Bonchidán jártak.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: