Nem kopik a lovasparádé népszerűsége

Nem kopik a lovasparádé népszerűsége
2015. May 16.
Töretlen népszerűségnek örvend már 23. éve a lovasparádé, melynek történéseit szombat délután is több százan követték figyelemmel.
/vlm/Image/Show/84/
Felsorakoztak a fogatok a focipályán

A több mint két évtizedes szokásnak megfelelően a fogatok a menettáncosok vezetésével vonultak a városközponton keresztül a focipályára, a menet élén pónifogat és pónilovas haladt.

A labdarúgó pálya lelátójának minden ülőhelye foglalt volt és a kerítés mentén körbe is sokan álltak – főleg az árnyékos részeken -, onnan figyelték a 9 egyesfogat, 12 kettesfogat és 4 kocsi parádéját. Ahogyan lenni szokott, a szekereket ez alkalomra rendbe tették, lefestették gazdáik, a lovakat is kicsinosították (helyenként még kis túlzásba is estek igyekezetükben a gazdák az állatok cicomázásával).

Míg a látottak értékelése megtörtént, a pénteken a megnyitón már látott “Piros tűz” nevű roma tánccsoport szórakoztatta a közönséget.

A rangsorolást ifj.dr.Luncer János olvasta fel, és a Syluette menettánccsoport tagjai vitték a felsorakozott fogatokhoz az okleveleket, pénzjutalmakat. A legjobbak:

– egyes fogatok: 1. Somogyi László (Érmihályfala)

2. Lovass Dániel (Érkeserű)

3. Pap Róbert (Érmihályfalva)

– kettes fogatok: 1. Mosó József (Érmihályfalva)

2. Brezsán Lajos (Érsemjén)

3. Tóth Benedek (Értarcsa)

– kocsik: 1. Kelemen László/Regina panzió

2. Keresztúri Zoltán

3. Máté Gábor és Tóth József (valamennyien Érmihályfalva).

A versenyzőket köszöntötte Nyakó József polgármester, aki amellett, hogy megköszönte a szervezők kitartó és láthatóan nagy tömegeket vonzó munkáját, felhívta a lótartó gazdák figyelmét az Érmihályfalván tartandó Partiumi Vágtára, különös tekintettel az annak keretében tervezett Érmelléki Futamra, melyre bárki nevezhet.

A parádé zárásaként még tettek egy kört a fogatok a lelátó előtt, azzal búcsúzva, hogy jövőre újra találkoznak.

Keresés