Nem múlhat el ősz székelyhídi kórustalálkozó nélkül

2018. Október 30.

Az érmihályfalvi városi kórus és a citerazenekar is részt vett szombaton a Székelyhídon tartott nemzetközi kórustalálkozón, melyen a környékbeli kórusokon túl anyaországiak is képviseltetik magukat minden évben.

 

Térségünkben ez a találkozó vonultatja fel a legnagyobb számú énekes csoportot: kórusok, hagyományőrző egyesületek népdalkörök és citerazenekarok egyaránt képviseltetik magukat ezen a rangos énekes fesztiválon. Legtöbbjük visszajáró vendég, de mindig megjelennek új fellépők is, akikből általában szintén visszajárók lesznek. Idén, a tizennegyedik találkozón, egy tucat énekes csoport képviseltette magát, fellépési sorrendjükben említve: Szentjobbi Vadvirágok Népdalkör, Érmihályfalvi Veress László Zsolt Városi Kórus, Szalacsi Örökzöld Asszonykórus, Partiumi Magyar Nyugdíjasok Egyesületének Kórusa, Létavértesi Csomorlya Népdalkör és Citerazenekar, Váci-Szokolyai Dalárda Hagyományőrző Egyesület, Margittai Horváth János Társaság Vegyes Kórusa, Székelyhídi Búzavirág Népdalkör, Érmihályfalvi Bartók Béla Citerazenekar, Érkeserűi Népdalkör, Nyíradonyi Pávakör, Székelyhídi Férfikórus. A találkozónak ebben az évben a múzeum nagyterme adott otthont, melyet gondosan átrendeztek erre a célra. A köszöntők után sorra felléptek a kórusok az említett sorrendben. Előadásaik magas színvonalúak, jól kidolgozottak voltak. Valamennyien nagy sikert arattak, szívet melengető, nagyszerű programon lehettünk jelen. A találkozó utáni közös, nótás vacsora színhelye idén a grófi pince volt, a hosszú asztalok mellett szépen szólt a magyar nóta.

      Kép és szöveg: Szőke Ferenc


További cikkek

A kék az első, a piros a második, a sárga a harmadik szerdára beütemezett városrész

Újra őszi lombtalanítás

2018. Október 30.

November első három szerdáján kerül sor az akcióra. Alább a dátum és utcák szerinti beosztás.

Lehet szavazni a 2018-as "gólyákra"

2018. Október 31.

Az alábbi elérhetőségen lehet szavazni a Mezőgazdasági Főgimnázium kilencedikes párjaira, hozzásegítve őket a gólyabál közönségdíjához.

A megszokottnál melegebb idő várható

2018. Október 30.

A megszokottnál melegebb idő várható a következő napokban, lehűlésre november 2-a után számíthatunk - derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) október 29-e és november 11-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

2. hely csapatban

2018. Október 29.

Sakkcsapatunk Nyíracsádon versenyzett.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: