Nem szavazhatnak levélben a romániai magyarok

2019. Május 14.

Nem szavazhatnak magyar listákra, csak a lakcímük szerinti tagállam EP-listáira.

 

A sajtóban megjelent információkkal ellentétben nem szavazhatnak levélben a romániai magyarok az Európai Parlament magyar tagjainak választásán – mondta a Nemzeti Választási Iroda (NVI) elnöke budapesti sajtótájékoztatóján.

Pálffy Ilona közölte: az EP-választáson azok a magyar választópolgárok szavazhatnak levélben, akiknek sem Magyarországon, sem más uniós tagállamban nincs lakcímük. Vagyis a romániai, szlovákiai magyarok nem szavazhatnak magyar listákra, csak a lakcímük szerinti tagállam EP-listáira. Éppen ezért az NVI nem is küldött a romániai magyar állampolgároknak szavazási levélcsomagot – hangsúlyozta. Hozzátette, az NVI küldött 340 levélszavazási csomagot Romániába, de ezeket olyan magyar választópolgárok kapják, akiknek a lakcímük unión kívül van (például Szerbia, Ukrajna), de romániai értesítési címet adtak meg.

    (Bihari Napló)További cikkek

Tavaszi zsongás zenével, irodalommal

2019. Május 14.

Formabontó és talán hagyományteremtő rendezvény helyszíne volt szombaton délután az érmihályfalvi Széchenyi tér: diákok adták hozzá rajz- és irodalmi tehetségüket, Thurzó Zoltán zongoraművész a zenei aláfestést.

KRESZ-módosítás: nem "vadászhatnak" lesből a gyorshajtókra

2019. Május 14.

Megszavazta kedden döntő házként a képviselőház azt a KRESZ-módosítást, amely megtiltja a rendőröknek, hogy lesből vadásszanak a gyorshajtókra.

Megszavazták, kik kapnak kiválósági díjat 2019-ben

2019. Május 13.

A díjátadás pénteken délután lesz.

Egyik szögletünk kanyarodik a hazaiak kapuja elé

Sok helyzet, az eredmény 0 - 0

2019. Május 13.

Ahogy egy székelyhídi szurkoló fogalmazott: adhattunk is volna, kaphattunk is volna...

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: