Nő a minimálbér, nőnek a közlekedési bírságok

2017. Október 27.

A minimálbér növekedésével nőnek a közlekedési bírságok összegei is. Azt is megmutatjuk, milyen kihágásért mennyit kell fizetni januártól.

 

Rossz hír az autósoknak a munkaügyi miniszternek az a csütörtöki bejelentése, hogy január elsejétől a jelenlegi 1450 lejről 1900 lejre nő az országos bruttó minimálbér. Ezzel ugyanis a közlekedési bírságok is nőnek.

Mint ismert, a KRESZ szerint egy büntetőpont értéke a mindenkori minimálbér tíz százaléka, ami jelenleg 145 lej. A minimálbér emelkedésével azonban ez az összeg január elsejétől 190 lejre nő. Ez 31 százalékos növekedést jelent.

Így például jövő évtől akár 570 lejes bírságot is fizethet az a sofőr, aki elmulasztja bekapcsolni a biztonsági övét. Jelenleg ezért a kihágásért 435 lej a maximális bírság.

 A jövő évtől alkalmazott közúti bírságok román nyelvű táblázatát láthatja illusztrációnkban (nagyításért katt a képre).

   (maszol.ro)


További cikkek

Ismerkedés Arany Jánossal és életműve kutatójával

2017. Október 27.

Arany János életéről tudhattak meg a lexikonokban nem megtalálható részleteket is azok, akik részt vettek a könyvtárban tartott találkozón csütörtök délután.

Visszaállítjuk az órákat

2017. Október 27.

A nyári időszámítás október utolsó vasárnapjáig tart Európában. Bár minden évben más a dátum, az időpont ugyanaz: ezen az októberi napon vissza kell állítani az órákat.

Lehet szavazni a "gólyákra"

2017. Október 27.

Az alábbi elérhetőségen lehet szavazni a Mezőgazdasági Főgimnázium "gólyapárjaira".

Apám tánca - bepótolják az elmaradt előadást

2017. Október 26.

Az Udvarhely Néptáncműhely november 8-án mutatja be az Apám tánca című, szeptember elején elamradt előadását a kultúrházban.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: