Normalizálódott a helyzet az Egészségügyi-Szociális Központban

2020. Október 2.

Csűri József, intézményvezető beszámolója

 

Tisztelt érmihályfalvi lakosok!

A korábbi tájékoztatásunk után, amelynek témája az érmihályfalvi Egészségügyi-Szociális Központ (Centrul de Asistenta Medico Sociala Valea lui Mihai) körében megjelent COVID-19 fertőzés volt, szeretném ismertetni Önökkel az elmúlt két hét eseményeit. A helyzet a kezdeti riadalom után normalizálódott, így egyelőre nem kellett a legrosszabb forgatókönyvekkel szembenézni, a betegség nem terjedt tovább, a fertőzöttek meggyógyultak.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, négy intézményi dolgozó eredménye pozitív lett a legutóbbi időszakos COVID-19 tesztelés során. Az egyik dolgozó kórházi kezelésben részesült, betegsége enyhe lefolyású volt, a többi személy pedig tünetmentesen töltötte el a kéthetes karantén idejét az otthonában. A gyógyult személyek helyettesítése zökkentőmentesen zajlott, azóta már mind a négyen munkába tudtak állni.

Mivel az intézmény szigorú járványügyi szabályokat betartva működik, amelyeket a korábbi két tájékoztatónkban részletesen ismertettünk, a személyzet nem érintkezhet közvetlenül az ellátottakkal, kizárólag a védőfelszerelésen keresztül, így a járványügyi hatóságok az intézményben élő ellátottakat nem nyilvánították szoros kontaktnak. Ez azt jelenti a gyakorlatban, hogy tesztelésüket csak koronavírus tünetek fennállása esetén végzik el, mint ahogyan a lakosság esetében is. Az intézményben naponta többször mérik az ellátottak és a dolgozók lázát, valamint folyamatos az orvosi kontroll is. Egy esetben vett észre a személyzet olyan tüneteket, amelyeket akár a koronavírus fertőzés is okozhat. Az elkülönítés, a kórházba utalás, és a COVID-19 teszt után kiderült, hogy ezeket a tüneteket más betegség okozta, így az adott személy visszatérhet az intézménybe.

A kéthetes lappangási idő végeztével tehát elmondhatjuk, hogy a járványt sikerült kordában tartani az intézményben, jelenleg nincs fertőzött dolgozó vagy ellátott. A dolgozók tesztelése ezután is rendszeres lesz, így bízunk benne, hogy amennyiben a jövőben is hasonló helyzettel kerülünk szembe, az minél hamarabb kiderül, és ismét időben tudunk cselekedni.

Köszönöm szépen a kollégáimnak a váratlan helyzetben mutatott fegyelmezettségét, az összetartást és az alkalmazkodást, úgy gondoljuk, hogy ezzel a hozzáállással sikerült elkerülni azt a káoszt, amit egy új betegség felbukkanása okozhat egy közösségben. Igyekszünk ugyanolyan átgondoltam és elővigyázatosan dolgozni a jövőben is, mint ahogy eddig is tettük. Kérem Önöket, hogy amennyiben kérdésük van az intézménnyel kapcsolatban, tájékozódjanak hivatalos forrásból.

Üdvözlettel:

Csűri József, intézményvezetőTovábbi cikkek

Életkerék - 2020. Szeptember

2020. Október 2.

A szeptember hónap folyamán bejelentett újszülöttek, a házasságot kötött párok, és az eltávozottak névsora.

Áramszünet október 8-án

2020. Október 7.

Áramszünet lesz csütörtökön az alábbi helyeken

Köszönöm a megtisztelő bizalmukat!

2020. Szeptember 29.

Ma is úgy jöttem be a hivatalba, mint az elmúlt nyolc esztendőben, azzal a hittel és meggyőződéssel, hogy városomat és titeket szolgáljalak szívvel-lélekkel, kedves érmihályfalviak.

illusztráció

Megérkezett az első, új befektető Érmihályfalvára

2020. Szeptember 25.

Továbra is prioritás a gazdasági jólét, a városi környezet és a társadalmi harmónia biztosítása

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: