Nyakó József polgármester üzenete

2020. Március 24.

"Csak együtt győzhetjük le a közös ellenséget!"

 

 

Legszívesebben egy örömünnepre hívnálak titeket, kedves mihályfalviak, de sajnos a közösségünket, olyan veszély fenyegeti, amiről mindenkinek tudnia kell, mert csak akkor védekezhetünk ellene. A halált hordozó koronavírus ellen kell összefognunk nekünk is mint ahogy az egész világ teszi azt.

Hogy mint tegyünk, hogyan védekezzünk ellene, azt minden csatornán közlik, a hatóságok így mi is. Nekünk, mihályfalviaknak csak az a dolgunk, hogy betartsuk a rendeleteket. A mai napig semmi gond, köszönöm nektek, csak így tovább.

Ha nem vesszük komolyan  az utasításokat ha 30 éves szokásunk szerint legyintünk és megyünk tovább, bele fogunk halni. Elveszítünk szülőt, testvért gyereket! Van e közöttünk, esetleg,  olyan ember, aki ezt akarja?

Vizsgázunk kedves mihályfalviak mint közösség de minden ember külön-külön is. Fegyelemből, akaratból, összetartásból, alázatból, bajtársiasságból, adunk vizsgát. A vírust nem lehet meggyőzni, lefizetni, megdumálni. A bukásunkat emberéletekkel fizetjük meg!

Arra kérek tehát minden mihályfalvit, hogy fogjunk össze ezzel az alattomos ellenséggel szemben. Kövessük az utasításokat, hogy minél kevesebb áldozattal számoljunk majd, amikor ez a hadiállapot véget ér. Ne dezertáljunk, közömbösségünkkel ne álljunk át az ellenség oldalára. Újabb szigorítások megpróbáltatások jönnek! Mi itt vagyunk veletek és segítünk a baj megelőzősében a baj elhárításában.

Ha közénk férkőzik a koronavírus akkor sajnos a többi már az orvosok dolga lesz.

Szeretnék mindenkivel találkozni azon az ünnepen, ahol győzelmünket ünnepeljük majd. Vigyázzunk, vigyázzatok hogy akkor, ott senki se hiányozzon közülünk a mi hibánkból fakadóan.

Igazodva a jelenlegi Rendkívüli állapothoz, a Városháza apparátusa segíteni kíván, minden érmihályfalvi polgáron, különös tekintettel a koronavírus által veszélyeztetett 65 év feletti korosztályra.

Ennek érdekében rendelkezésre áll a 0755 088 139-es számú ügyeleti telefon, amelyen bármikor jelezhetik kérésüket, meglátásukat, ötleteiket.

A Bölcsőde munkaközössége, mivel a gyerekek odahaza tartózkodnak, ez idő alatt naponta 30 adag ételt főz és juttat el a 65 év feletti egyedülálló, idős korosztálynak.

Az idősek életének jobb megismerése végett, valamint ellátásuk gördülékenysége érdekében, kérjük a tisztelt lakosságot, hogy a környezetükben lévő érintett korosztály tagjairól, értesítsék munkatársainkat, a fent említett telefonszámon.

A terveink szerint a napi 30 adag ételt mindig más más időseknek szállítjuk ki, igyekezve arra, hogy lehetőleg minden idős emberhez legalább egyszer jusson el az ebéd.


Vírusmentességet Mihályfalvának!


Nyakó József,

polgármester


Az üzenet video változata itt tekinthető meg.További cikkek

Megalakult az Érmihályfalva ANTICOVID koalíció

2020. Március 25.

Önkéntesek jelentkezését várjuk!

A 2020. március 24-én kiadott 3. katonai rendelet

2020. Március 25.

A belügyminiszter által jegyzett 3./2020. 03. 24. számú katonai rendelet kivonata magyar nyelven

A 2020 március 21-én kiadott 2. számú katonai rendelet

2020. Március 24.

A belügyminiszter által jegyzett 2./2020. 03. 21. számú katonai rendelet magyar nyelvű kivonata

Útmutató

2020. Március 23.

Az önként vállalt elszigetelődésben élők számára.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: