Nyomon követhető a buszok útvonala

2018. Január 26.

Néhány napja már működik az a mobilapplikáció, amellyel a Bihar megyében engedéllyel rendelkező utasszállító járművek mozgását lehet nyomon követni.

Plakátokon is hirdetik a szolgáltatást

Plakátokon is hirdetik a szolgáltatást

A Megyei Tanács kezdeményezésére tavaly valamennyi menetrendszerűen közlekedő, illetve a megyei önkormányzat által kibocsátott engedéllyel rendelkező, Bihar megyében közlekedő buszt GPS-szel sikerült felszerelni. Azt követően üzembe helyeztek egy olyan mobilapplikációt (BusBihor), melynek segítségével az utasok virtuálisan láthatják mindegyik viszonylatot, buszt, ezek rendszámát, a terepen való helyzetét, a megállók közti pozícióját, mikor és hogyan érkeznek meg az adott megállóba, gyakorlatilag valamennyi olyan információt, mely megkönnyíti az utazásukat. Mindez nem vonatkozik a turisztikai irodák meghatározott uticélú különjárataira, valamint a megyeközi járatokra (egyelőre).

A bihortransport.ro honlapot (melyen románul, magyarul és angolul lehet informálódni), illetve az említett mobilapplikációt is azért alkották meg, hogy átláthatóbbá tegyék a törvényes keretek közt zajló személyszállítást a megyében.

A program 290 járműre alkalmazható, Bihar megyében 257 távolsági busz működik engedéllyel. A beruházás értéke közel 252 ezer lej, melyből 200 ezer lejbe került a GPS-berendezések felszerelése, és 52 ezer lejbe a 24 hónapra lízingbe vett mobilapplikáció. Jelenleg átlagosan 25-30 ezer személy utazik naponta távolsági buszjáratokon a megyében.


További cikkek

,,A mese mindenkié…”

2018. Január 29.

"Nagyváradig autóbusszal, ott pedig a mesék szárnyain utaztunk…" Mesevetélkedőn voltak kisdiákjaink.

Szülőföldön magyarul: pályázat a 2017/2018-as tanévre

2018. Január 30.

Az oktatási-nevelési támogatás összege 22.400 ft, a hallgatói támogatás összege 2.800 ft. Leadási határidő: január 31. – március 14. Alább a részletek.

Szakértőkkel a megjavulás útján

2018. Január 26.

Óvodások és kisiskolások töltötték meg a kultúrház nézőterét kedden, amikor Zorkóczy Zenóbia előadóművész várta őket interaktív produkcióival.

Gyerekkönyvek Budapestről

2018. Január 26.

A mintegy 200 darab kötet a budapesti Kelenvölgyi Általános Iskolából érkezett.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: