Önkéntesek szedték a szemetet

2017. Október 5.

Egy munka, amit csak abbahagyni lehet, befejezni nem: szemétgyűjtési akciót tartottak Érmihályfalva külterületein, a Let's do it, Romania -program keretében.

 

A nagyváradi Top Formalis Egyesület, együttműködve az érmihályfalvi városházával, illetve a helyi Zelk Zoltán Általános Iskolával és a Mezőgazdasági Főgimnáziummal, a Let's do it, Romania országos program keretében környezetvédelmi akciót (szemétszedést) szervezett az elmúlt szombaton. Ezen az egyesület képviselői mellett a tanintézmények pedagógusai, diákjai vettek részt, az önkormányzat az akcióhoz szükséges kellékeket (zsákok, kesztyűk, az összegyűjtött szemét elszállításárhoz szükséges jármű) biztosította. 

A környezetvédelmi akció során a városszéleken dolgoztak az önkéntesek, a Bank utca végén lévő erdőből és a Pásztorgaz felé vivő út egy részének mentén szedték össze a mások által szétdobált szemetet, melyben háztartási hulladéktól, építkezési anyagtól kezdve gumiabroncsig minden elképzelhető és elképzelhetetlen kacat volt. Mint megtudtuk, 250, egyenként 150 literes zsák szemét volt "a munka gyümölcse". A szervezők az önkéntesek megvendégeléséről is gondoskodtak, ebédre bográcsos került a tányérokba.

  (erdon.ro)             

                        További fotók ide kattintva.


További cikkek

Segítenek, de barátok is egyben

2017. Október 6.

Az iskolakezdéshez igazítva újra ellátogatottak a budapesti Csillaghíd Alapítvány tagjai az Iskolaházhoz és persze most sem üres kézzel jöttek.

(Illusztráció)

Tánctanfolyam a kultúrházban

2017. Október 6.

Október 15-én indítja tánc-tanfolyamát a művelődési ház, melyre máris lehet jelentkezni az alábbi elérhetőségeken.

Flying Gorillas ismét Érmihályfalván

2017. Október 5.

Hat év után tért vissza Érmihályfalvára a Flying Gorillas nevű nemzetközi, zenével és tánccal foglalkozó csoport, melynek tagjai egy hétig foglalkoztak az iskolásokkal. Boros Emőke tanárnő és Jock Evelin egyetemi hallgató beszámolója.

Kerékpártúra szombaton

2017. Október 5.

Szombaton rendezik meg azt a biciklitúrát, melyet két hete az időjárás miatt elhalasztottak. A túra útvonala: Érmihályfalva - Gálospetri - Ottomány - Szalacs - Érmihályfalva. A szervezők felhívása.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: