Pályázat járdák öntésére, javítására

2018. Január 31.

Három utcán javítanának járdákat, illetve öntenének újakat, ha nyer a pályázat.

(Archív fotó)

(Archív fotó)

A képviselő-testület januári ülésének egyik napirendi pontja volt  megvitatni annak a pályázatnak a gazdasági mutatóit, mely 203.000 lej értékben adna lehetőséget járdák felújítására, illetve újak öntésére. 

A témával kapcsolatban Nyakó József polgármester elmondta: a pályázat leadására azért lett lehetőség, mert a város tagja lett az úgynevezett Leader-közösségnek. E vidékfejlesztési programban adódott a járdakészítési pályázat, az igényelhető összeg 203.000 lej. 

Sarkalatos kérdés, hogy mely utcákban örülhetnek majd a járdáknak, ha oda kerül a sor?

A határozati tervezet szerint a Kazinczy Ferenc, Erkel Ferenc (Kis) és a Kossuth Lajos (Csubuk) utcák. Indoklásként elhangzott: a Kazinczy Ferenc utcai munkát a rendőrség (is) szorgalmazta, tekintve, hogy ott sok helyen a gyalogosok a nemzetközi úton kénytelenek járni, ami balesetveszélyes. A másik két utca pedig olyan városközponti rész, mely ugyancsak indokolttá teszi a korszerűsítést. A beruházás új járdák öntését feltételezi, ahol arra szükség van, illetve a meglévők javítását, ahol indokolt, mindhárom utca mindkét oldalán.

A tanácsosok egyhangúan megszavazták az előterjesztést.

A polgármester hangsúlyozta: egyelőre egy lehetőségről beszélünk, mely akkor valósulhat meg, ha nyer a pályázat, a maguk részéről a dokumentációt leadták, eredmény valamikor tavasszal várható.


További cikkek

Időjárási előrejelzés február közepéig: lesz még tél

2018. Január 31.

Tavaszias idő várható a héten, csapadékra február 1-je után lehet ismét számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat január 29-e és február 11-e közötti időszakra vonatkozó előrejelzéséből.

A jobb szélen dr. Oláh József BÉKE-elnök, mellette Sillye Judit, Kovács Rozália, Boros József, Szilágyi Ferenc Hubart

Író-olvasó találkozó Margittán, érmihályfalvi meghívottakkal

2018. Február 1.

A Magyar Kultúra Ünnepének „utórezgéseként” író-olvasó találkozót tartottak szombaton a margittai Polgármesteri Hivatal konferenciatermében, a hivatalosan még be nem jegyzett Berettyó-menti és Érmelléki Közművelődési Egyesület (BÉKE) égisze alatt. Érmihályfalvi vendégeket fogadtak.

Tanulmányozható a költségvetés

2018. Január 30.

Tizenöt napig lehet megjegyzéseket, észrevételeket hozzáfűzni.

(Illusztráció)

E héten lehet feliratkozni az idei érettségire

2018. Január 30.

Hétfőtől péntekig lehet feliratkozni az idei érettségire. Alább a vizsgák dátum szerinti rendje.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: