Sok helyzet, az eredmény 0 - 0

2019. Május 13.

Ahogy egy székelyhídi szurkoló fogalmazott: adhattunk is volna, kaphattunk is volna...

Egyik szögletünk kanyarodik a hazaiak kapuja elé

Egyik szögletünk kanyarodik a hazaiak kapuja elé

Egy érmelléki rangadó esetében semmit nem jelent, ha az egyik fél pillanatnyilag a tabella utolsó helyezettje, a másik pedig a rangsor derekán áll, hiszen a presztízs, az presztízs. Mindezt tapasztalhattuk szombaton délután, amikor a megyei első osztályú labdarúgó  bajnokság 25. fordulójában a Székelyhídi SK az Érmihályfalvi Unireát fogadta. A stadion lelátója megtelt nem csak helyi, de igen szépszámú vendégszurkolóval is, akik hallatták is hangjukat. 
A találkozó rögtön két ordító hazai helyzettel kezdődött, csak rajtuk múlt, hogy nem vezettek már a 3. percben akár 2 góllal is. A kimaradt lehetőségek nem szegték a vendéglátók kedvét, tovább rohamoztak, nekünk jobbára a védekezés jutott. Ha helyzetbe kerültünk, akkor az szögletből történt, ebből is az elsőre a 34. percig kellett várni, ám azt további három követte a félidőig. Megjegyzendő, hogy Gego az első félóra végén heves reklamálásért sárga lapot kapott, és a jelenetet látva nem kellett jósnak lenni, hogy érezzük: a játékvezető az első adandó alkalommal a pirosat is előhúzza neki. És valóban, már a 49. percben megtörtént ez, amikor a harc hevében elkövetett ütésért nem is második sárgát kapta, hanem egyből pirosat, tehát gyakorlatilag egy félidőt emberhátrányban játszottunk. (jobban, mint addig). A taktikánk a kontrákra épült, és a továbbiakban szinte felváltva alakultak ki a sakk-matt helyzetek a két kapu előtt, melyek egyaránt kimaradtak. Például Kis két alkalommal, az 57. és 85. percben is egy az egyben hárított, a másik oldalon a 76. percben Széles vezette rá a labdát Perényire, ám volt kapusunk védett, s amikor már ő is verve volt, társai a 82. percben a gólvonalról vágták ki a labdát. A lefújás után mindkét szurkolótábor megtapsolta övéit, más kérdés, hogy mindkét kispad a 3 ponttal lett volna igazán elégedett.
Az Unirea összeállítása: Kis - Crişan, Lazăr, Jude, Láposi, (81. p. Fele Sz.), Solymosán, Boros, Bacsó, Lakatos, Széles (88. p. Kiss), Gego.
Az ifjúságiak találkozóját a hazaiak nyerték, miután a mienk tucatnyi gólhelyzetet elpuskáztak, és az utolsó percben kapták az 1-0-ás vereséget jelentő gólt.
A további eredmények és a tabella állása ide kattintva tekinthető meg.
Szerdán hétközi fordulót tartanak, ám az Unirea a Gyapjúi Dacia visszalépése miatt áll, majd szombaton, a 27. fordulóban a Fugyivásárhelyi SK vendége lesz.


További cikkek

Megszavazták, kik kapnak kiválósági díjat 2019-ben

2019. Május 13.

A díjátadás pénteken délután lesz.

Nem szavazhatnak levélben a romániai magyarok

2019. Május 14.

Nem szavazhatnak magyar listákra, csak a lakcímük szerinti tagállam EP-listáira.

Iskola hangja 2019

2019. Május 13.

A fődíjasok idén is a Nyíló Akác Napok színpadára állhatnak.

Konzuli nap volt május 9-én

2019. Május 10.

A következő július 4-én lesz.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: