Sok millió búzaszem...

2018. Július 9.

Hajdúnánáson, a jubileumi X. Hagyományőrző Aratók Találkozóján 18 csapat vett részt, főként helyiek és környékbeliek, de érkeztek Székelyföldről, továbbá a házigazdák testvérvárosaiból, a lengyelországi Ustronból és Érmihályfalváról is.

 

Szombaton tartották meg Hajdúnánáson a jubileumi, X. Hagyományőrző Aratók Találkozóját. A Hajdú Bihar megyei város melletti Nyakas farmon több ezer látogató fordult meg az egész napos programon, az arató bemutatón (kaszálás, marokszedés, kévekötés, keresztrakás) 18 csapat vett részt, főként helyiek és környékbeliek, de érkeztek Székelyföldről, továbbá a házigazdák testvérvárosaiból, a lengyelországi Ustronból és az érmelléki Érmihályfalváról is. Utóbbiak küldöttségvezetője, Nyakó József polgármester átadta azt a búzaadományt is (pontosabban a 40 mázsányi teljes mennyiség jelképes részét) Szólláth Tibor hajdúnánási polgármesternek, a Hajdú Bihar Megyei Területi Agrárkamara nemrég kinevezett új igazgatójának, melyet a város RMDSZ-szervezete gyűjtött helyi kis- és nagygazdáktól a 8. Magyarok Kenyere programhoz csatlakozva, melynek mottója: "Sok millió búzaszem, egy nemzet".

A részletekre visszatérünk.

  (Bihari Napló)


További cikkek

Vérnyomást, pulzust, véroxigén- és vércukorszintet mértek

2018. Július 9.

Összesen 141 személy vett részt az ingyenes egészségügyi állapot-felmérésen, szombaton.

(Illusztráció)

Érettségi végleges eredmények, nyolcadikosok elosztása

2018. Július 10.

Az alábbi elérhetőségeken meg lehet nézni: 1. az érettségi óvások utáni eredményeit; 2. melyik nyolcadikat végzett hol folytathatja tanulmányait; 3. hol vannak a megyében még szabad helyek IX. osztályban.

VI. Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napok Érmihályfalván

2018. Július 9.

Az augusztus 1–4. között Érmihályfalván sorra kerülő hagyományőrző foglalkozásokra gyermekeket, ifjakat, felnőtteket egyaránt szívesen látnak. A szervezők közleménye.

Életkerék - 2018. Június

2018. Július 6.

A június folyamán bejelentett újszülöttek, a házasságot kötött párok, és az eltávozottak névsora.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: