Sólyomkőváron táboroztak a cserkészek

2019. Augusztus 27.

Az érmihályfalvi 14-es számú Kölcsey Ferenc cserkészcsapat tagjai is ott voltak a Bihar Megyei Cserkész Ifjúsági Szövetség (BICSISZ) idei megyei táborában, amit Sólyomkőváron tartottak.

 

Augusztus 19-én népesedett be a tábor, ahová Szalacsról, Ottományból, Érmihályfalváról, Szentjobbról, Érkeserűből, Várasfenesről és Nagyváradról érkeztek cserkészek A megnyitót Horváth Béla, a BICSISZ alelnöke és Szegedi Dávid ügyvezető elnöke tartotta. Most is külön tematikája volt a cserkésztábornak: Szent István király személye és az államalapítás. A csapatok különböző elméleti és gyakorlati próbákon mérték össze tudásukat és kreativitásukat, a vándorkupát idén, akárcsak tavaly, Szentjobb csapata vihetett haza.

A szervezők különleges programokkal is készültek: Gliga Judit történelemről, Horváth Béla csomózásról, Karsai Annamária sípjelekről, Szegedi Dávid pedig a cserkésztörvényekről tartott előadást. 

Több tantúrát is szerveztek, egy külön előadásban a szelektív személygyűjtésről is hallhattak, a Pusztai Farkasok hagyományőrző íjász egyesület tagjai tartottak bemutatót. 

A tábor napi ritmusa: ébresztő, ima, zászlófelvonás, reggeli torna, programok. A csapatoknak felváltva egész éjszaka kellett őrizniük a tábortüzet, ugyanakkor aktívan részt vettek a tábori munkában: fát gyűjtöttek, a konyhán segítettek, takarítottak. 

„Ez a hét amellett, hogy szórakozást nyújtott a részvevőknek, komoly tudással és tapasztalattal ruházta fel a kiscserkészeket, valamint külön kiemelném a rendezvény közösségépítő, illetve a magyar identitás- és értékmegőrző jellegét. Külön köszönet a cserkészparancsnokok és önkéntesek munkájáért, valamint a támogatásért Magyarország Kormányának és a Bethlen Gábor Alapnak.” – mondta táborzáró értékelőjében Borsi Imre Lóránt, a BICSISZ elnöke.További cikkek

Egy korábbi rendezvényen: lengenek a csapatzászlók

Újra lesz Részek Viadala

2019. Augusztus 27.

A városrészenként szerveződő csapatok szombaton tartják viadalukat, de azokon kívül akár más alapon kovácsolódó közösségeket, például baráti társaságokat is várnak a szervezők.

Teljében az alkotás folymata

2019. Augusztus 28.

12. Értékteremtő Alkotótábor: szombaton lesz a táborzáró kiállítás.

Nem sikerült győzelemmel kezdeni

2019. Augusztus 26.

Pedig helyzetünk volt szekérderéknyi...

Heves viharok követik a kánikulát

2019. Augusztus 26.

Elsőfokú viharriadót bocsátott ki hétfőn az erdélyi megyékre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: