Sütöttek, főztek, nótáztak

2018. Október 1.

A városrészek, civil egyesületek illetve a testvértelepülések csapatai is berendezték alkalmai konyháikat vasárnap.

 

A Dióverő Nagyvásár harmadik napján, vasárnap reggel úgynevezett örömfőzéssel kezdődött a program. Erre "három generációs" csapatokat vártak, de az sem volt kizáró ok, ha nem nagyszülő - szőlő - unoka volt a felállás, hiszen e nélkül is nagyszerűen eleget tettek a résztvevők az esemény mottójának: Kóstoljuk egymásét! Sátrat állítottak a korábbi Részek Viadala csapatai (Derík, Százhold, Kisújváros, Nagyújváros, Tábla-Morgó, Dihenes, Bank utca, Százhold), a Szépkor nyugdíjas egyesület tagjai évtizedek alatt begyűjtött konyhaművészeti tudományukat csillogtatták meg, az Aladin Hero Team sátránál pedig szekérderéknyi kupa és érem csillogott, ám azokat nem főző-, hanem nem kevésbé jelentős küzdősport versenyeken érdemelték ki. A kellemes hangulathoz hozzájárult, hogy a sátrak között ott volt a hajdúnánásiak, tornyosiak és balmazújvárosiak konyhája is. Utóbbiak is derekasan kivették részüket a hangulat fokozásából: a balmazújvárosi Rózsa Péter biogazda mellett ott tüsténkedett hasonló nevű unokája, aki mindenki osztatlan szeretetét kivívta, míg a vajdaságiak zenekara körbejárt, hogy mindenki nótáját elhúzza.

A résztvevő csapatoknak az elismerésként járt serleget Nyakó József polgármester adta át a későbbiekben, a színpadi produkciók közben.


További cikkek

Az ötletekhez mindig kerülnek megvalósítók

2018. Október 1.

A színpadon előadások zajlottak, közben a Gödör rendezvényházban előbb EU-s programokat ismertettek, utána az Érmihályfalva vásártörténete című kiadvány bemutatója volt.

A termés megáldása ökumenikus ünnepségen

2018. Október 1.

Két püspök és két helyi lelkész áldotta meg az idei termést, illetve ezzel szimbolikusan az egész Érmellék mezőgazdasági kincseit.

A Budapest XVI. kerületéből érkezett Andantino furulyaegyüttes

Helyi és testvérvárosokból érkezett előadók a színpadon

2018. Szeptember 29.

Mintegy négy órán át tartott a színpadi produkciók sora.

Miniszter és államtitkár a Dióverő Nagyvásárban

2018. Szeptember 29.

"Az önök gondja az én gondom", mondta a mezőgazdasági miniszter, aki díjakat is átadott.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: