„Százlábú” szivattyúzza a talajvizet

2019. Szeptember 4.

Rövid megtorpanás után újraindult a csatornázás Érmihályfalván.

 

Néhány hétre megtorpant Érmihályfalván a csatornahálózat bővítési munkálata, ám a napokban a kivitelező munkásai újra dolgoznak.

Nyakó József polgármestertől megtudtuk: a kiesést az okozta, hogy az országos, ennek folyományaként pedig a megyei költségvetést is késlekedve fogadták el az illetékesek, aminek az lett a következménye, hogy késtek a munkálatok ellenértékének kifizetései. Az elmúlt időszakban azonban megérkeztek a szükséges átutalások, a munkálat is újraindult, sőt, úgy néz ki, hogy a további pénzfolyósítások is sínen vannak.

A csatornahálózat kiépítése a Kálvin János utcán folytatódik, a kívülálló számára igen érdekes, látványos szakasszal: a Kazinczy Ferenc utca felőli elágazásnál egy százlábúra emlékeztető alkalmatosság húzódik a majdani vezeték helyén kialakított sáncban. Mint megtudtuk, a szaknyelven vákuumozásnak nevezett munkálat zajlik, vagyis egyelőre szivattyúzzák az adott részen az igen magasan található talajvizet, hogy később, a már kiásott árokba az előírásnak és a biztonsági követelményeknek megfelelő paraméterek mellett fektethessék le a vezetékeket. Ezt a munkafázist, vagyis a talajvíz elvezetését nem kell minden utcán végezni, ám az a szakasz „igen mélyen” van, tehát itt elkerülhetetlen.

   (Bihari Napló)További cikkek

A jövő héttől az évszaknak megfelelő időjárásra számíthatunk

2019. Szeptember 4.

A hét végére még visszatér a meleg.

Tanévkezdés 2019

2019. Szeptember 5.

Hétfőn délelőtt tartják a tanévkezdési ünnepségeket.

Kiállítással zárult a 12. alkotótábor

2019. Szeptember 3.

A Gödör rendezvényházban nyitották meg, de a későbbiekben a könyvtár galériájában lesz látható az érmihályfalvi alkotótábor záró kiállítása.

Konzuli nap szeptember 17-én

2019. Szeptember 3.

Szeptember 17-én ismét konzuli nap lesz az érmihályfalvi RMDSZ-nél.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: