Szép őszi idő várható a következő két hétben

2019. Október 8.

Felmelegedés, szép őszi idő várható a következő két hétben, derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) október 7-e és 20-a közötti időszakra kiadott előrejelzéséből.

 

Erdélyben az első két, az időszakhoz képest rendkívül hideg nap után, amikor nap közben sem lesz 11 Celsius-foknál melegebb, gyors enyhülés következik, és tíz napig az ilyenkor megszokott 18-19 Celsius-fokos maximális hőmérsékletekkel számolhatunk, a jelzett időszak utolsó napjaiban ehhez képest 1-2 fokot süllyed a hőmérő higanyszála. Az éjszakai hőmérsékletek hasonlóan alakulnak, első két nap 0-3, majd 4-7 Celsius-fok lesz. Csapadék kevés lesz és gyenge, valószínűsége október 10-12 között a legnagyobb.

A Bánságban és a Körösök vidékén az első két napban az ilyenkor szokásosnál hidegebb lesz, 13-14 Celsius-fok körüli maximumokkal. Az ezt követően gyors felmelegedés következik, 21 sőt 25 Celsius-fok körülig, majd az utolsó napokban 20 Celsius-fokra esik vissza a hőmérséklet. Az éjszakai legalacsonyabb értékek az elején 3-5, majd 7-10 Celsius fok körül alakulnak. Kevés csapadék október 9-11 és 16-20 között alakulhat ki.

Máramarosban az első két, az időszakhoz képest rendkívül hideg nap után, amikor nap közben sem lesz 11 Celsius-foknál melegebb, gyors enyhülés következik, és a jelzett időszak végéig 21 Celsius-fok körüli értékek lesznek, utolsó két nap 1-2 fokkal kevesebb. Az éjszakai hőmérsékletek hasonlóan alakulnak, első két nap 0-2, majd 5-8 Celsius-fok lesz. Csapadék kevés lesz és gyenge, valószínűsége október 10-12 között a legnagyobb.

A hegyvidéken a hőmérséklet hasonló hullámzása valószínű, szerdától szép őszi idő lesz, 13 Celsius-fok körüli maximális hőmérséklettel, csapadék 10-12-e között illetve az utolsó két nap várható.

   (agerpres)További cikkek

Az érmihályfalvi női csapat körtánccal ünnepelte első helyét

Kézilabda: A nőknél első lett csapatunk

2019. Október 9.

A Tulipán Kupa megyei kézilabda vetélkedő női és férfi döntőjét tartották szombaton a sportteremben.

Elfogadták a pályázati útmutatót

2019. Október 9.

A Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) értesíti a lehetséges kedvezményezetteket, hogy elfogadták az erdővédelemmel, éghajlattal kapcsolatos szolgáltatásokat (PNDR 2014–2020, 3/2020-as szesszió) érintő támogatás pályázati útmutatóját.

Berecz András 3 év után állt újra az érmihályfalvi színpadon (fotó: Rencz Csaba)

„Nagy erők lakoznak anyanyelvünkben”

2019. Október 8.

Nemrégiben lépett fel Margitta és Nagyvárad mellett Érmihályfalván is Berecz András Kossuth-díjas énekes, mesemondó. Alább a vele Váradon készült, a Bihari Naplóban megjelent interjú olvasható.

Kriza János mesemondó verseny: lehet jelentkezni

2019. Október 8.

I.-IV. osztályosok jelentkezését várják.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: