Szerencsejátékkal kockáztatják segélyeiket

2019. Augusztus 30.

Országszerte, így megyénkben is sok segélyezettől vonták meg az állami támogatást, miután kiderült, hogy játékautomatán kisebb-nagyobb összeget nyertek.

(Illusztráció)

(Illusztráció)

A segélyekre vonatkozó törvény világosan fogalmaz: csak az a rászoruló kaphat szociális segélyt, akiknek nincs egyéb forrásból származó, havi 500 lejnél nagyobb bevétele. Egyes szociális segélyből élő személyek nyerőgépeken, játékautomatákon próbálkoznak kiegészíteni jövedelmüket, előfordul, hogy nyernek is, ám amikor átveszik a pénzt, az adózandó jövedelemként megjelenik az adóhatóság adatbázisában. Később, amikor a munkafelügyelet ellenőrzi, hogy a szociális segélyezettek milyen mellékes jövedelmekkel rendelkeznek, kiderül, hogy egyesek akkora összeget nyertek, hogy egy hónapra leosztva meghaladja az 500 lejt, így az érintettől megvonják, vagy akár fel is függeszthetik az állami támogatását. Az érintettek ily módon nehezen megszerzett pénzüket kockáztatják egy könnyen jövő nyeremény reményében. Ugyanakkor az is gond általában, hogy az állami hatóságok időről időre egyeztetik adatbázisaikat, így utólag derül ki, hogy valaki szabálytalanul részesült szociális segélyben, ezért utólag visszakérik tőle azt. Addigra azonban az érintettek már elköltötték a nyeremény összegét, és nehezen tudják visszafizetni a segélyt. Sőt, nem csak nyereményösszegekkel kockáztatják a szociális segélyeket, hiszen előfordult az is, hogy a rászorulók elmulasztották bejelenteni, hogy például tejet adtak le a begyűjtőnek, és ebből jövedelmük származott, de volt olyan, aki egyéni vállalkozói engedéllyel rendelkezik, amiből bevétele is származott, ám szociális segélyt is igényelt.

    (Bihari Napló)További cikkek

A lányok előadásaik közben, illetve a kőszegi várban

Hősök, példaképek, hazafiak - avagy diákjaink a XXIV. Országos Ifjúsági Honismereti Akadémián

2019. Augusztus 30.

Molnár Kamilla, Kelemen Hilda Orsolya és Kádár Anna Orsolya vett részt a honismereti táborban, Kőszegen. Utóbbi beszámolója olvasható alább.

Hétfőtől kézbesíti a posta a megemelt nyugdíjakat

2019. Augusztus 30.

A nyugdíjpont értéke az új nyugdíjtörvénnyel hétfőtől 1100 lejről 1265 lejre nő. Hétfőtől a szociális nyugdíj értéke is nő 640 lejről 704 lejre.

Megkezdődött a 7. Szabadság Feszt!

2019. Augusztus 30.

Megnyitotta kapuit a hetedik alkalommal megszervezett Szabadság Fesztivál. Alább a részletes program.

Német vendégek jártak az Iskolaháznál

2019. Augusztus 29.

Tavaly decemberben is ajándékokkal érkeztek, idén is azt tervezik.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: