Szolidaritási alapot hoztak létre

2018. Július 31.

Támogatják a székelyföldi megbírságolt vezetőket.

 

A Bihar megyei RMDSZ is hozzájárul ahhoz a szolidaritási alaphoz, amelyet megyei és területi szervezetei, önkormányzati és parlamenti képviselői hoztak létre azért, hogy támogassák a román állam által megbírságolt székelyföldi vezetőket. Az elöljárók – Péter Ferenc, Szováta volt polgármestere és Ráduly Róbert, Csíkszereda polgármestere – ellen kezdeményezett eljárások, és a szóban forgó büntetések, amint azt a szövetség közölte, tulajdonképpen a magyar közösség szimbólumhasználata elleni lépések (a székely zászló el nem távolítása okán), egyrészt az ország alkotmányát sértik, másrészt pedig Románia kisebbségi ügyekben vállalt kötelezettségeit veszik semmibe, amelyeket az ország EU-s és NATO-csatlakozása előtt vállalt. Cseke Attila szenátor és Szabó Ödön képviselő is hozzájárul az alaphoz, ugyanakkor kérik a Bihar megyei önkormányzati képviselőket, hogy tegyenek hasonlóképpen, és lehetőségeik szerint maguk is járuljanak hozzá a kezdeményezéshez. A pénzbeli felajánlásokat a Novum Forum Siculorum Egyesület kizárólagosan erre a célra nyitott és elkülönített bankszámlák egyikére lehet elküldeni. Egyesület neve: ASOCIAŢIA NOVUM FORUM SICULORUM EGYESÜLET

Adószám: 39329492. Számlavezető pénzintézet (románul): Banca Transilvania sucursala Târgu Mureş.

Lejes bankszámla: RO24 BTRL RONC RT04 4391 4002

Eurós bankszámla: RO98 BTRL EURC RT04 4391 4001

Forintos bankszámla: RO14 BTRL HUFC RT04 4391 4001

SWIFT kód: BTRLRO22

Az adomány utalásakor tüntesse fel a megjegyzés (menţiune) résznél, hogy: DONAŢIE. Az adományok rendeltetésszerű hasznosításáért felelősséget vállalnak, és ennek nyilvánosságát biztosítják. Felmerülő kérdéseket a szolidaritasialap@rmdsz.ro e-mail címre várnak.


További cikkek

Trianon nyomában – az Érmihályfalvi Református Egyházközség tanulmányi kirándulása

2018. Július 31.

2018 nyarán sem maradhatott el a várva-várt kirándulás egyházközségünkben. Közelgünk a Trianoni-békediktátum 100. évfordulójához, ezért a kirándulás témája erre épült. Balázs Eszter IKE-tag beszámolója.

A holdfogyatkozás Érmihályfalváról nézve

2018. Július 31.

A XXI. század leghosszabb holdfogyatkozásának csúcspontján felhőmentes volt az égbolt felettünk. Ekkor készítette felvételeit Szabó András amatőr csillagász.

(Fotó: Római Katolikus Püspökség)

Érmihályfalvi ministránsok is mentek Rómába

2018. Július 30.

A nagyváradi egyházmegyéből azok a ministránsok kaptak meghívást a zarándoklatra, akik rendszeres képzésen vesznek részt, illetve rendszeresen szolgálnak a szentmiséken.

Ünnepeltek a "6 évesek"

2018. Július 30.

Születésnapját ünnepelte a nyugdíjasok Szépkor Egyesülete. Boros József nem csak hozzájárult az ünnepi műsorhoz, de az összefoglalót is megírta.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: