Szombat esti koncertek fúvósoktól a rockzenéig

Szombat esti koncertek fúvósoktól a rockzenéig
2018. May 20.
Fúvósoktól rockzenészekig - négy koncert volt szombaton este.
/vlm/Image/Show/84/
Már a szombaton koraesti néptáncgála idején felfigyelhettünk olyan felnőttekre a színpad környékén, akik az egykori úttörőket (vagy pionírokat) idéző fehér ing/blúz – piros nyakkendő öltözetben nézelődtek. Később kiderült: ők a balmazújvárosi Veterán Úttörőzenekar tagjai. Valóban úttörők voltak egykor, sőt, a Bekton Ifjúsági Fúvószenekar tagjai, akik egy 50 éves jubileumi koncertre álltak össze nemrég. A terv egyetlen alkalomra szólt, ám a közös zenélés feléledt öröme együtt tartotta őket, kevés szabadidejüket próbákkal töltik. Előadásukat Nyakó József polgármester hallotta egy magyarországi látogatásán, így kerülhetett sor meghívásukra. Radócz Miklós fiatal trombitatanár karvezetésével indulókat adtak elő, de belefért a Híd a Kwai folyó felett című film betétdala, vagy a Sej, haj Rozi kezdetű sláger is, a befejezés pedig (mint a Bécsi Filharmonikusok újévi koncertjén), a Radetzky induló volt.
Műfajt váltva, a színpadon a “mieink”, azaz a Playtime együttes foglalta el. Szilágyi Nikolett, Kiss Ákos, Kiss Gergő, Czirják Roland és Balogh Levente ezúttal is hozta a tőlük megszokott színvonalas produkciót, a sikert sem kell különösebben taglalni, a közönség nehezen vált meg tőlük. Utóbbit mégis meg kellett tenni, hogy következhessen az est első sztárvendégnek nevezett fellépője, Lola. A több fesztiválon és versenyen helyezett illetve díjnyertes előadó miről másról, mint a szerelemről énekelt, aminek nem is maradt el a hatása, hiszen heves udvarlóra is akadt, aki a színpad előtti első sorból ostromolta, ám az énekesnő még “gondolkodási időt” kért.
A közönség viszonylag könnyen megvált Lolától, így a meghirdetettnél pár perccel hamarabb léphetett színpadra Bereczki Zoltán. Az EMeRTon-díjas színész, énekes, producer patikamérlegen kimért hosszúságú koncertjén bizonyította kivételesen jó tánctehetségét, ugyanakkor egy-egy dal erejéig Presser Gábort, Zoránt és Michael Jacksont is megidézte. A közönség persze a Rómeó és Júlia musicalből közismert Lehetsz király...-t és a ráadásként elhangzott Kerek egész című dalokat énekelte vele A koncert után bőven voltak, akik közös fotót szerettek volna az előadóval.