"Születésnapot" ünnepeltek a kórusok Püspökladányban

2019. November 18.

Az érmihályfalvi városi kórus Püspökladányban járt, ahol barátaikkal ünnepelték az ottani kórus megalakulásának 30. évfordulóját.

 

Az elmúlt hét végén az érmihályfalvi Veres László Zsolt Városi Kórus választás elé került: ekkor tartották meg ugyanis a hagyományos kórustalálkozót Székelyhídon, illetve ugyanekkor tartotta megalakulása 30. évfordulóján "születésnapját" a püspökladányi Id. Csenki Imre Vegyeskar. Mivel utóbbi nem mindennapi esemény volt, a ladányiakkal pedig igen szoros baráti kapcsolatban vannak, utóbbi mellett döntöttek, ami természetesen nem jelenti, hogy a továbbiakban nem lesznek majd ott Székelyhídon is. 
A kórus busza szombaton kora reggel indult útnak, hiszen egész napos programmal számoltak. A délelőtt  a házigazdák a közeli Szerep községbe vitték vendégeiket, ahol a helyi Földesi László "birodalmát" látogatták meg. Ez egy valóságos "skanzen", a házigazda másfél évtizede maga alakítja, építi házát, udvarát, kertjét, melyhez mindent felhasznál, amihez csak hozzájut, s így valóságos turistalátványossággá vált szobraival, növényeivel, egyedi építészeti megoldásaival a nagyszülői portán.
Az ünnepségre délután került sor a püspökladányi kultúrházban, ahol természetesen alkalmi tárlat mutatta be a "születésnapos" kórus elmúlt három évtizedét. A műsorban az ünnepelt Id. Csenki Imre Vegyeskar mellett fellépet a szintén helyi Áfész Énekkari Egyesület kórusa, a sárrétudvari Zagyva László Kórus, illetve 5 kórusművel az érmihályfalvi Veres László Zsolt Városi Kórus, Darabont Aliz karvezető irányításával. Utóbbi adta át az ünnepeltnek az ilyenkor kijáró ajándékot is: az ajándékkosár mellett egy, a helyi Hazaváró Édesanya szobrát ábrázoló festett tányért is - ez a szobor volt az egyik kedvenc fotózkodó helye a ladányiaknak, amikor legutóbb ők vendégeskedtek Érmihályfalván. A találkozót már egy vendéglátóhelyen tartott közös vacsora és mulatság zárta.


További cikkek

Jótékonysági focikupa volt Érsemjénben

2019. November 18.

Hat csapat vett részt az Összefogás Noelért Kupán.

Jótékonysági előadások voltak a kultúrházban

2019. November 18.

Az érmihályfalvi Bartók Béla Művelődési Ház csoportjai is csatlakoztak az adományozók nagy és egyre csak gyarapodó közösségéhez.

Lombtalanítás 2019. november

2019. November 18.

Az alább olvasható beosztásban kerül sor az udvari, kerti hulladékok elszállítására november utolsó hétvégéjén.

Fociünnep: győzelem és sikeres adománygyűjtés

2019. November 18.

Régen várt hangulattal zárult a 13. forduló hazai meccse.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: