Tájékozódtak a szemétszállításról

2012. Július 13.

A lakosság 44%-a nem él a szemétszállítás szolgáltatásával, míg a cégek 80%-a kevesebb hulladék elszállítására kötött szerződést, mint amennyit a kukákba (vagy mellé) tesz - hangzott el a BioFlorisal vezetőjének tájékoztatójában.

A tanácsosokat Vasile Puscas cégvezető (balról) informálta

A tanácsosokat Vasile Puscas cégvezető (balról) informálta

Érmihályfalván a háztartási szemét begyűjtését, szállítását, és a szemétgazdálkodást a Szatmár megyei BioFlorisal cég végzi. A város új önkormányzatának első rendes havi gyűlésén a cég igazgatója tájékoztatást adott tevékenységükről. Mint Karsai Attila alpolgármester elöljáróban kifejtette: a találkozóra azért kerül sor, hogy a tanácsosok előtt alakuljon ki egy pontos kép a cégről és tevékenységéről, illetve, hogy ezek után konkrét javaslatokkal tudjanak élni azzal kapcsolatban. Puşcaş Vasile egyebek mellett elmondta: úgy kerültek Érmihályfalvára, hogy megvásárolták az előzőleg ott tevékenykedett céget, és elfogadva az önkormányzat ajánlotta árat fogtak munkához. A bevételeik nem fedezik a költségeiket, mondta. Az is a gondjaik számát szaporította, hogy a telepnek nem volt működési engedélye (autorizációja), melyet az akkori polgármester ígérete ellenére sem sikerült beszerezni, mondta Puşcaş, aki azt is hozzátette: ahogyan eddig is, ezután is jó együttműködésre törekszenek a helyhatósággal.

Számításaik szerint a városnak reálisan mintegy 8500 lakosa van, szemétszállításra 5482-nek van szerződése, ami azt jelenti, hogy a lakosok 44%-a nem él az elvileg kötelező szolgáltatással, bár szemetet minden bizonnyal "termel". A cégek 80%-nak fél köbméternyi szemét elszállítására van szerződése, ennél azonban jóval többet szállíttatnak el. Mindez egy év alatt mintegy 7000 köbméter helyett 11 - 12 ezer köbméter szemetet jelent a cégektől a szerződéseken felül... Az igazgató kifejtette: bár megtehetnék, sosem kérték, hogy a nemfizetők helyett a kieső díjat az önkormányzat pótolja. A cégvezető azt is a maga javára hozta fel, hogy ő belföldi vállalkozó, ellentétben a régióban legnagyobb konkurensének számítóval. A tájékoztatást kérő tanácsosok valójában amiatt kérték a beszámolót, mert tudják, hogy az önkormányzat tiltása ellenére a cég más település szemetét is az érmihályfalvi telepre hordja. Erre azért van szükség, hogy több bevételhez jusson, magyarázta az igazgató, aki szerint mindez egyébként csak 0,001%-ban befolyásolja a telep helyzetét.

Pap Sándor tanácsos kérdésre, miszerint van-e engedélye a cégnek közúti személyszállításra, és ha igen, mutassa azt be, az igazgató azzal replikázott, hogy van, de csak az illetékes hatóságoknak köteles bemutatni. Az igazgató Karsai Attila alpolgármesterrel együtt megerősítette, hogy még az ősz folyamán elvégzik a központi-, illetve az ANL-tömbházaknál a szeméttárolók bekerítését, azok helyét pedig közösen határozzák meg. Pap Sándor tanácsos kijelentette: szerinte a cég írásban is bemutatott jelentésében valótlanságok vannak, a következő gyűlésre pedig határozat-tervezetet készítenek elő, melyben kérni fogják, hogy alapos kivizsgálás legyen a cégnél, illetve elemezzék a majdani telepbezárásra, és az azt követő monitorizálásra vonatkozó részleteket.További cikkek

A piros mezes hazaiak, és a zöld mezes vendégek a kezdőrúgás előtt

A megyeiek nyerték a rangadót

2012. Július 13.

Bár a félidőben még a hazaiak vezettek 4 - 1 -re, a győzelmet a vendégek szerezték meg 8 - 7 arányban az érmihályfalvi és a megyei RMDSZ csapatainak összecsapásán péntek délután, a Praszler stadionban.

(Illusztráció: hirek.csillagaszat.hu)

Ritka égi tünemény vasárnap hajnalban

2012. Július 14.

Július 15-én, vasárnap, a hajnali pirkadat idején, fél négykor, a Hold elfedi a Jupiter bolygót. (Az alábbi időpontok magyarországi időszámításban értendők.)

 Érmihályfalvi Ifjúsági Szövetség

Ma kezdődik az ifjúsági fesztivál

2012. Július 13.

Az Érmihályfalvi Ifjúsági Szövetség - ÉRMISZ - július 13-án és 14-én szervezi meg a II.Érmihályfalvi Ifjúsági Napokat.

Az érmihályfalvi római katolikus templom

Primícia szombat délelőtt

2012. Július 13.

Az elmúlt szombaton áldozópappá szentelt Tóth Attila Levente első szentmiséjét celebrálja július 14-én, szombaton 11 órától az érmihályfalvi római katolikus templomban.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: