Tanulmányút és jutalomkirándulás

2018. Október 26.

Egy verseny feladatának eleget téve, illetve tanulmányi-jutalomkirándulás keretében az általános iskola diákjai a Polgármesteri Hivatal támogatásával Válaszúton és Bonchidán jártak.

 

A debreceni Lilla Téri Általános Iskola hirdette meg a Válaszd utadat - Válaszutadat! elnevezésű, 3 fordulós, az egész Kárpát-medencére kiterjedő komplex művészeti és tanulmányi versenyét 3 fős csapatoknak. A verseny témája az idén februárban elhunyt Kallós Zoltán Kossuth-díjas néprajzkutató és népzenegyűjtő munkássága. Benevezett a Zelk Zoltán Általános Iskola is, Boros Emőke, Darabont Aliz és Fele-Sütő Tímea tanárnők csapata - Truczkai Panna és Molnár Boróka (VIII. C.), Darabont Gréta (VII. C.) - az első fordulóban egy feladatlapot kellett kitöltsön, melyhez Kallós Zoltán életútjáról és munkásságáról kellett könyvtári és internetes kutatómunkát végezzenek. 

A második forduló feladata: képzeletbeli levél írása Kallós Zoltánhoz a népdaléneklés öröméről, többletpontot hozó plusz feladatként pedig interjúkészítés egy Kallós Zoltánhoz közel állt személlyel, illetve egy választott népdalgyűjtési területet ábrázoló 3D-s terepasztal, térkép készítése.

Az érmihályfalvi csapat vezetői úgy döntöttek, hogy ez utóbbi feladatot mintegy kibővítik, egy tanulmány és jutalomkirándulássá alakítják: a Polgármesteri Hivatal támogatásával nem csak a csapattagok és vezetőik, de a GGG Irodalmi Stúdió tagjai, továbbá néptáncosok és népdalénekesek, összesen 16 személy látogatta meg Válaszúton a Kallós Zoltán alapította és róla elnevezett Néprajzi Gyűjteményt, ahol interjút is készítettek Mogyorósi Ágnessel, a Kallós Zoltán Alapítvány kurátorával, de felkeresték Wass Albert szőlőházát illetve Bonchidán a Bánffy kastélyt is.

A harmadik forduló, egyben a döntő november végén a versenyt kiíró iskolában lesz, ahol a diákok számot adnak majd addig szerzett ismereteikről illetve előadnak egyénileg vagy csoportosan egy népdalcsokrot a Kallós Zoltán által gyűjtöttekből.

A végeredményről természetesen majd beszámolunk.


További cikkek

Vasárnap hajnalban átállítjuk az órát

2018. Október 26.

Románia október 28-án, vasárnap áttér a téli időszámításra: hajnali 4 órakor 3 órára állítják vissza az órákat.

Ne hívják vissza az ismeretlen külföldi számot!

2018. Október 29.

Ha külföldről, ismeretlen számról hívják önöket, ne vegyék fel a telefont, mert minden bizonnyal csalók állnak a hívások hátterében.

Amerikába mentek...

2018. Október 26.

A két Bihar megyei néptáncost is soraiban tudó Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kanada és az Egyesült Államok nagyvárosaiban mutatja be Spirit of Hungary című műsorát.

Előlegkifizetések az APIA-nál

2018. Október 25.

Október 16 – 30. között a közvetlen kifizetések 70 százalékos előlegét, a vidékfejlesztési támogatás esetében pedig a 85 százalékos előleget fizetik.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: