Tavaszi városszépítés

2018. Április 6.

Metszenek, utat egyengetnek, virágot ültetnek, játszóteret javítanak. Rövidesen kezdődik a lakosság számára szervezendő tavaszi lombtalanítás is.

 

A várt tavaszi idő beköszöntésével megkezdődtek a városgazdálkodási/városszépítési munkák. 

A fák szinte egyik pillanatról a másikra rügyezni kezdtek, így elengedhetetlen lett a metszés. Karsai Attila alpolgármester elmondta, hogy a munkát a múlt héten kezdték meg és e héten folytatták, ennek során a városháza alkalmazottai metszették a főutak mentén, a városi parkban, a városközpontban és az Egészségügyi-Szociális Központ kertjében lévő fákat, a fatörzseket meszelték, illetve úgynevezett lemosó permetezést is végeztek. Megmetszették a közterületeken lévő rózsatöveket, illetve az ágyásokba virágokat ültettek. Újabb pihenőpadokat is ki fognak helyezni a központba, figyelembe véve a lakossági kéréseket: igény a főtér szoborpark felőli oldalára és a tömbházak udvarára jelentkezett. 

Rövidesen megkezdik a játszóterek felújítását, ebbe beletartozik az időközben megrongálódott játékelemek javítása, esetenként cseréje. 

Folytatták a város fennhatósága alatti utakon a gyalogátkelők jelzéseinek felfrissítését, a földgyalu pedig elegyengette azokat az utcákat, ahol szükséges volt az úttest járhatóbbá tétele. 

Mivel a tavaszi kerti munkálatok a lakosság körében is elkezdődtek, rövidesen sor kerül az ősszel sikerrel megtartott és akkor megígért lombtalanítás tavaszi akciójára. Ennek pontos részleteit (időpontok, városrészenkénti beosztás) rövidesen közöljük.


További cikkek

Testvér-településeink felé mutatnak

2018. Április 6.

Hat testvér-településünk irányába mutatnak az útjelzők a csütörtökön felállított oszlopon.

Költészet Napja 2018, budapesti előadókkal

2018. Április 6.

A Költészet Napja alkalmából Arany János emléke előtt is tiszteleghetünk: a költő születésének 200. évfordulójára készült műsort láthatunk a kultúrházban csütörtökön.

Életkerék - 2018. Március

2018. Április 5.

A március folyamán bejelentett újszülöttek, a házasságot kötött párok, és az eltávozottak névsora.

Módosul a KRESZ: könnyen elvehetik az autó forgalmi engedélyét

2018. Április 5.

Május 20-án lép hatályba az a KRESZ-módosítás, amely az autó forgalmi engedélyének bevonásával bünteti a sofőrök bizonyos mulasztásait.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: