Tavaszi zsongás zenével, irodalommal

2019. Május 14.

Formabontó és talán hagyományteremtő rendezvény helyszíne volt szombaton délután az érmihályfalvi Széchenyi tér: diákok adták hozzá rajz- és irodalmi tehetségüket, Thurzó Zoltán zongoraművész a zenei aláfestést.

 

Több alkalomból áll az a májusi rendezvénysorozat Érmihályfalván, melynek korábbi “állomásairól” már beszámoltunk (pl. májusi szerenád, majális, anyák napi műsor) s melybe illeszkedik az e hét végén sorra kerülő XXVII. Nyíló Akác Napok is. Szombaton Tavaszi zsongás címmel tartottak rendhagyó, szabadtéri rendezvényt, melynek “főszereplői” a zene és az irodalom voltak. Ahogyan azt lapunkban is meghirdettük, a helyi Zelk Zoltán Általános Iskola irodalmat kedvelő diákjai olvastak fel a május-témában írt verseket és prózai alkotásokat, melyek többségében természetesen az édesanya – szülőföld – természet bűvös háromszögben fogalmazódtak. A Széchenyi téren felállított alkalmi sátor alatt helyet foglaltak először Thurzó Zoltán hangulatteremtő zongorajátékát, majd a Szeretet himnuszát hallgathatták meg, amit Felvinczi Erzsébet tanítónő és Boros Emőke tanárnő olvasott fel, majd utóbbi sorra szólította a mikrofon elé a gyerekeket, két kategóriában. Előbb a kisebbeket, majd a nagyobbakat, utóbbiak előadását már Thurzó Zoltán zongorajátéka kísérte, aki Pachelbel, Chopin, Schubert, Liszt, Rossini alkotásokkal járult hozzá a hangulathoz. Míg ezeket hallgattuk, azokat a rajzokat is megnézhettük, melyeket ugyancsak az iskola diákjai készítettek, szintén a májusból ihletődve.

Hogy az eseménynek tétje is legyen, a felolvasottakat zsűri értékelte: Vágner Gertrúd és Boros József ny. magyartanárok, illetve Jock Erzsébet ny. óvónő. A jutalmak átadása előtt Nyakó József polgármester ismertette a május rendezvénysorozatot, illetve annak célját: felidézni a hajdan volt májusok illatát-emlékét, majd megköszönte a zsűritagok munkáját, Thurzó Zoltán közreműködését, nem kevésbé a gyerekeknek és felkészítőiknek, hogy újra bizonyították: tehetséges gyerekek járnak a helyi iskolába. Amíg a zsűri döntött, újfent zongoramuzsika andalította a hallgatóságot, a zongoraművész mellett a helyi Molnár Iringó kisdiák is a billentyűzethez ült. Az elismerést pedig a következők kapták:

I. – IV. osztályosok: 1. Matei-Szabó Lilla, 2. Nagy Áron, különdíjak Nagy Mirjám, Szilágyi Dóra, Baghiu Olivér, Matei-Szabó Tímea, Deák Alexandra, Karsai Kristóf;

V. – VIII. osztályosok: 1. Molnár Boróka Lilla, 2. Fele Petra Andrea, különdíjak Kovács-Truczkai Panna Dalma, Muresan Alex, Baricz-Nánási Balázs, Szallai Fruzsina, Renn Patrik Kristóf, Sass Katalin, Sumán, Anita.

  (erdon.ro)További cikkek

KRESZ-módosítás: nem "vadászhatnak" lesből a gyorshajtókra

2019. Május 14.

Megszavazta kedden döntő házként a képviselőház azt a KRESZ-módosítást, amely megtiltja a rendőröknek, hogy lesből vadásszanak a gyorshajtókra.

Vérszegény véradási kedv

2019. Május 15.

Ilyen kevés önkéntes még nem is volt korábban...

Nem szavazhatnak levélben a romániai magyarok

2019. Május 14.

Nem szavazhatnak magyar listákra, csak a lakcímük szerinti tagállam EP-listáira.

Megszavazták, kik kapnak kiválósági díjat 2019-ben

2019. Május 13.

A díjátadás pénteken délután lesz.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: