Tizenkettedszer vívtak "csülök csatát" Derecskén

2020. Február 4.

Az elmúlt vasárnap tartották meg a hagyományos, disznótoros főzőversenyt Derecskén, ahol Bihar megyei csapatoknak is bőven jutott az elismerésből. A Csülök Kupa nevű vándordíjat az érmihályfalvi csapat vehette át.

 

Február elsején, szombaton tartották meg a szomszéd megye kisvárosban a 12. Derecskei Disznótor és Hajdú-Bihar Megyei Téli Vásár elnevezésű rendezvényt, mely a kellemes napsütést és 10 - 12 fokos hőmérsékletet tekintve inkább tavaszinak volt mondható, mintsem télinek. A szervezők helyi idő szerint reggel 7 órára várták a résztvevőket a főtéren kialakított "sátorvárosba", és összesen mintegy két tucat csapat jelent meg főként a környékről, de volt több Bihar megyei, illetve jónéhány székelyföldi is. Az alapanyagok biztosítása a résztvevők dolga volt saját maguk részére, így várható volt, hogy a "hazai ízek" megteremtésének nem lesz akadálya. Míg készültek az étkek 7 kategóriában - csülkös finomságok, hagymásvér, lacipecsenye, hurka, kolbász, toros káposzta, helyi különlegesség - a nézelődők a vásárban nézelődhettek, ami egy kései adventi vásár is lehetett volna, amiből persze hiányzott a karácsonyhoz fűződő kínálat. A szakácsok közben folyamatosan hordták a zsűri asztalára az elkészült étkeket, a színpadon népzenészek váltották egymást, koncertezett a 2011-es Csillag születik-győztes László Attila, előadást tartott Fodor Zsóka színművésznő, a közönség között pedig egész nap kolompoltak a mohácsi busók (vagy az azokra megszólalásig hasonlító télűző jelmezesek). 
Délután került sor aztán a díjak átadására. Két csoportban osztottak díjakat, egyrészt a disznótoros főzőversenyben, másrészt a meghívón szerepelt Csülök Csatában, mindkettőben az imént már felsorolt hét kategóriában - lényeg, hogy minden csapat kapott egyikben vagy másikban valami módon valami elismerést. A Bihar megyei csapatok díjai az egyik versenykiírásban: hurka kategóriában I. helyet szerzett Szalonta csapata; Berettyószéplak csapata I. helyet érdemelt a tálalás tekintetében, II. helyet a toros káposzta és III. helyet a hagymásvér kategóriában; a Csülök Csatában az érmihályfalvi Böllérek csapat I. helyet kapott a hagymásvér, és négy II. helyet szerzett a hurka, a lacipecsenye, a tálalás és helyi különlegesség (húsgombócos csorba leves) kategóriákban. Az érmihályfalviakat még hatodik alkalommal is szólították, Oláh Imre csapatkapitány (csapattagok Bába Mária, Todor Maria) a fentiek révén kiérdemelt Csülök Kupa vándordíjat, illetve az ezzel járó 6 főre, a hajdúszoboszlói gyógyfürdőbe szóló belépőt is átvehette.
  (Bihari Napló)


További cikkek

Kispályás focitorna: megszervezték, megnyerték

2020. Február 4.

Egész napos kispályás focitorna zajlott szombaton az érmihályfalvi sportcsarnokban.

Rovar- és hüllőkiállítás

2020. Február 5.

Szombaton a kultúrházban.

Amikor a civil összefogás kézzel fogható formát ölt

2020. Február 4.

Hihetetlen mennyiségű műanyagkupak gyűlt össze az érkörtvélyesi Ölyüs Noel családjának udvarán, amit hétfőn szállítottak el.

Archív fotó: a csapat tavaly Konstancán

Harmadszor pályáznak az országos döntőre

2020. Február 3.

Az érmihályfalvi Zelk Zoltán Általános Iskola, egyben a helyi Unirea SK U 12-es fiú labdarúgó csapata sorozatban harmadszor jutott a Tymbark Kupa megyeközi döntőjébe.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: