Több pályázat keretében is várnak vendégeket

2017. Szeptember 12.

A középiskolában kiemelt feladatnak tekintik a végzősök jobb felkészítését az érettségire, hangzott el a Mezőgazdasági főgimnázium tanévnyitóján.

 

A Mezőgazdasági Főgimnáziumban az általános iskolában tartott ünnepség után nyitották meg a tanévet. Köszöntőjében Zeffer Tímea igazgatónő hangsúlyozta: akkor lehet sikeres az előttünk álló tanév is, ha a diák-szülő-pedagógus hármas összefogás lesz jellemző rá.

Kiemelt feladatnak nevezte a végzősök felkészítését az érettségire, ugyanakkor beszámolt több pályázatról is, melyeket egyrészt folytatnak, másrészt elkezdenek. Utóbbihoz sorolható a Rose nevű, mely éppen az érettségizők jobb felkészítését célozza, például román nyelvtáborok szervezésével, hogy a célcsoportot alkotó 70 tanuló még jobban előkészüljön a sorsdöntő vizsgán leginkább tizedelő próbatételre. Debreceni testvériskolájukkal, a Baross Gábor Középiskola és Kollégiummal is lesz találkozójuk már a napokban, amikor 28 diákot és 3 kísérőtanárt várnak az "Arany és Petőfi nyomában - egy barátság kezdete" elnevezésű projekt keretében. Folytatódik a Erasmus+ - Hiszünk egy jobb Európában - program is, október közepén görög, lengyel és francia vendégeket várnak.

A szakminiszter üzenetét dr. Derşidan Ştefania aligazgatónő olvasta fel.

Három újonnan érkezett tanerőt üdvözölhettek: Csepei Andra pályakezdő, Sütő Stella több év után tért vissza, ifj. Bánházi Miklós pedig korábban más iskolában tanított.

Nyakó József polgármester, Cosmina Dat rendőrparancsnok, illetve az egyházi vezetők a középiskolában is köszöntötték a tanévnyitókat, kik között ott voltak annak az 5 kilencediknek a diákjai is, melyek közül 1 román és 2 magyar líceumi, 2 pedig magyar szakosztály. Utóbbiak gyakorlatilag nem kettő, de négy szakma közül adnak választási lehetőséget, hiszen profiljaikat tekintve mechanika - cipőfelsőrészkészítő és felszolgáló/eladó - kertészet irányultságúak, 14 - 14 / 14 - 14 diákkal.


További cikkek

Tartálymosás szeptember 14-én

2017. Szeptember 13.

Csütörtökön kora reggeltől estig csökkentett kapacitással működik a Vízmű. A szolgáltató közleménye.

"Imáinkba foglaltuk családjainkat, egész magyar népünket"

2017. Szeptember 13.

A római katolikus egyházközség tagjai Máriapócson és Szentjobbon is jártak az elmúlt hét végén. Bokor János kántor-hitoktató beszámolója.

Zelk Zoltán emléktábla az iskola falán

2017. Szeptember 12.

Az emléktábla 2006-ban került az akkori könyvtár falára, az iskola ugyanabban az évben vette fel a költő nevét.

Sokadalom az iskola udvarán (fotók: Molnár József)

Rég volt ilyen alacsony a gyereklétszám...

2017. Szeptember 12.

Négy előkészítő osztály indul a kezdődő tanévben a Zelk Zoltán Általános Iskolában, melynek főépületénél hétfőn reggel tartották a tanévnyitót.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: