Túl sok volt az ellenfél a pályán...

2019. Május 6.

Zsinórban harmadik, hazai pályán második vereségét szenvedte el szombaton az Unirea. A játékvezetők kirívó "teljesítménye" is emlékezetes marad...

Csak a játékvezető volt nyugodt, amikor kapusunk a földön maradt...

Csak a játékvezető volt nyugodt, amikor kapusunk a földön maradt...

A megyei első osztályú labdarúgó bajnokság 24. fordulójában a Borsi Viitorult fogadtuk. Az éppen az előző fordulót követően az előttünk lévő mezőnybe előlépett vendégek láthatóan győzelmi reménnyel léptek pályára, és Lascău Narcis Dan játékvezető mintha tizenkettedik játékosként be is szállt volna a partiba... A kemény mezőnyjáték már a 14. percben elérte egyik csúcspontját, amikor a bal oldalról érkezett beadás kapunk elé, a labdát megszerezni igyekvő hálóőrünk a földre került a kavarodásban, ám ez nem zavarta a bírót, aki, miközben kisebb pánik alakult ki, hogy mi történt a földön fekvő kapusunkkal, a legnagyobb nyugalommal gólt ítélt - 0-1. Korántsem volt ilyen nyugodt a hazai kispad, illetve a lelátó, ám a hangulatot sikeresen megalapozó spori újabb emlékezeteset alkotott 7 perccel később: Solymosán beadását Gego bombázta a kapu jobb oldalába, s miközben már az egyenlítésnek örültünk, a partjelző felemelte zászlaját, a középbíró pedig "természetesen" megadta a lest, a kérdés csak az volt: ki volt szabálytalan pozícióban? A bírói magyarázat szerint másik csatárunk, Lakatos, aki állítólag beleért a lövésbe, de az újabb kérdés, hogy akkor a labda miért nem változtatott irányt, már válasz nélkül maradt... Tovább kerestük az egyenlítést, ám játékunk pontatlan volt és a lelkesedés nem pótolta, hogy a félidőig már nem is volt kapura rúgásunk, ami nélkül pedig igen nehéz.
A második félidőt teljes letámadással kezdtük, aminek meg is lett az eredménye: az 55. percben Solymosán végre bátran bevállalt egy lövést, a labda pedig a bal oldalról a jobb felsőig meg sem állt - 1-1. Tovább támadtunk, az ellenfél viszont veszélyes kontrákkal rohamozott, érezhető volt, hogy egy gól még akármelyik oldalról benne van, és a bíró sem tétlenkedett, bőséggel osztotta számunkra a sárga lapokat, szigorúbban bánva a javunkra befújt ítéletekkel. Olyannyira, hogy egy tizenhatos melletti, a lelátónál is jól hallható csattanással járó kezezést is "elengedett a füle mellett", ami már sokaknál kicsapta a biztosítékot, a botrány szélén álltunk... A már említett egy gól a vendégeknek jött be a 79. percben: egy ellentámadás végén csatáruk szabadon fejelhetett - 1- 2. Mindent egy lapra feltéve támadtunk, a csapat szerkezetét is megbontva a magas játékosaink mind a vendégek kapuja előtt várták a felíveléseket, ám eredménytelenül, a borsiak elvitték a három pontot. A szurkolók egy része a játékoskijárónál vett indulatos búcsút a játékvezetőktől, kiknek ilyetén ténykedésére vélhetően a vendégek sem tarthattak számot.
Az Unirea összeállítása: Szkirkanics - Urbanowski, Lazăr, Jude, Crişan, Láposi, Boros, Solymosán, Bacsó, Lakatos, Gego.
A forduló további eredményei és a tabella ide kattintva tekinthető meg.
A következő fordulóban az Unirea a Székelyhídi SK vendége lesz, a találkozó szombaton 18 órakor kezdődik. 


További cikkek

(Illusztráció)

Hétfőn kezdődik az óvodai újrairatkozás

2019. Május 6.

A szaktárca közleménye szerint a tanintézmények maguk dönthetik el, milyen idősávban fogadják a szülőket.

A legfiatalabbak fociztak

2019. Május 6.

Négy korosztályban tizenkét csapat lépett pályára pénteken Érmihályfalván, ahol a legfiatalabb labdarúgók számára rendezték meg a szezon negyedik tornáját.

Életkerék - 2019. Április

2019. Május 3.

Az április folyamán bejelentett újszülöttek, a házasságot kötött párok, és az eltávozottak névsora.

Anyákat köszöntő előadás vasárnap

2019. Május 3.

Műsor a kultúrházban, emlékezés a Hazaváró Édesanya szobránál.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: