Ünnep a Szentháromság gyerekotthonban

2017. Június 13.

Lufikkal díszített kapu- és épületbejárat, szépen rendben tartott kert, napsütéses idő fogadta mindazokat, akik szombaton részt vettek Gálospetriben a Szentháromság Kollégium idei jótékonysági napján.

 

Az ünnepet már évek óta megtartják június elején és valójában egy találkozó mindazokkal, akik egész évben támogatják, segítik a dévai Szent Ferenc Alapítvány nagy családjához tartozó gyerekotthon működését, ahol számos érmihályfalvi gyereket is nevelnek.

 Nagy vonzerőt jelent ilyenkor Böjte Csaba atya jelenléte, aki idén is szabadtéri szentmisét tartott az épület nyitott, árkádos tornácán. Mondanivalója középpontjában a közösségi összetartás, a tiszta és egyszerű szeretet ereje állt, imája a gyerekotthonért, lakóiért, támogatóiért szólt. Böjte Csaba az alkalmat kihasználva mintegy megígértette a jelenvoltakkal, hogy további életükben megbocsátóak, békülékenyek lesznek, amit derültséget kiváltva így fogalmazott meg: mossuk egymás lábát, fejét ahol érjük. 

Az atya szolgálatát és a vendégek egybesereglését Kosza Erzsébet otthonvezető köszönte meg, akit neveltjei virágcsokorral köszöntöttek. Míg a gyerekek felkészültek műsorukra, a Budapestről érkezett Nem adom fel együttes adott koncertet. Ennek tagjai mozgás- és/vagy mentálisan sérültek, előadásuk pedig nem hagyott kétséget, hogy közösségük elnevezése igen találó, sok egészséges(nek tűnő), ám életével elégedetlen példát vehetne életigenlésükről, lelkesedésükről, hitükről, miközben, ha valakinek, nekik talán igazán lenne okuk perlekedni a sorssal...

Mint minden évben, az otthon támogatóinak a gyerekek műsorral viszonozzák a segítséget. A mosolygós jókedv a nap egészére jellemző volt, a vendégeket ebédre várták, később a zenéé, a szórakozásé, a barátkozásé lett a főszerep.

 (forrás: erdon.ro)További cikkek

Kispályások Nyírbátorban

2017. Június 14.

Érmihályfalvi, érsemjéni és monospetri tagok alkotta, Érmellék nevet viselt csapat nyerte a Nyírbátorban rendezett kispályás focitornát.

A megyei versenyen részt vett tíz diák

Népdalvetélkedő: lezajlott a megyei szakasz

2017. Június 14.

Ketten már biztos döntősök a IX. Őszirózsán.

Mérleget vontak az Unireánál

2017. Június 13.

A 2016 /2017-es szezont lezáró összejövetelt tartottak az Érmihályfalvi Unirea SK sportolói és sportvezetői pénteken.

Bababörze és gyerekruha vásár, második alkalommal

2017. Június 12.

A második alkalommal megrendezett vásáron a helyi anyukáktól lehetett mindenféle használt gyerekholmikat, kellékeket vásárolni, cserélni.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: