Ünnepeltek a "6 évesek"

2018. Július 30.

Születésnapját ünnepelte a nyugdíjasok Szépkor Egyesülete. Boros József nem csak hozzájárult az ünnepi műsorhoz, de az összefoglalót is megírta.

 

A cím elég megtévesztőnek tűnhet, bár napjainkban már talán még csecsemő nap is van, az azonban biztos, hogy az óvodások is elballagnak az óvodából, pedig nem is értik az egész felhajtást! Vagy mégis? Ez azonban egy valós eseményt takar: szombaton, július 28-án, az Érmihályfalvi Szépkor Nyugdíjas Egyesület megünnepelte a 6. születésnapját! A 6 éves jelző arra is utal, hogy gondtalanul, felszabadultan, már-már gyermeki önfeledtséggel mulattak a jelenlevők. A szervezők egy nagyon rövid kis műsorral is kedveskedtek az ünnepelteknek (Boros József elénekelt egy retro számot, az ad-hoc asszonykórus pedig néhány népdalt adott elő), aztán pedig köszöntötte a jelenlevőket a város polgármestere, Nyakó József, aki a városénak nevezte az Egyesületet, ugyanis szerinte az önkormányzat is sokat köszönhet neki, hiszen sikerült egybefognia az időseket, akik ennek köszönhetően nem érzik magukat fölöslegeseknek, egymásra találhatnak, és megbeszélhetik kor- és sorstársaikkal az éppen aktuális problémákat, amiket gyakran sikerül is megoldani közös erővel.

A finom ebéd elkészítését is az Egyesülethez tartozó tapasztalt szakácsnők oldották meg. Ezúton is gratulálok nekik, mert egy adott pillanatban az volt az érzésünk, hogy egy lakodalom vendégei vagyunk, ugyanis erre emlékeztetett az ételek ízvilága és mennyisége. Pluszt jelentett azonban az a tény, hogy az alkalmi szakácsok és pincérek gyakran otthagyták a konyhát, és együtt táncoltak a vendégekkel, de úgy, hogy egyikük kalapot tett a fejére, és síppal diktálta a szerelemvonat ritmusát. Hálából az egész terem felköszöntötte őt, ugyanis éppen a szülinapja volt! Az együttlétnek és főként a táncnak láthatóan gyógyító ereje volt, ugyanis azok az idősek, akik alig tudtak elgyalogolni a Művelődési Házba, egy adott pillanatban táncolni kezdtek az ifjúságukat felidéző zenére, vagy megmutatták milyen ”a nézésük meg a járásuk”, amiben nagy segítségükre volt Boldog Gyuszi egyszemélyes zenekara, aki most is jól válogatta össze a korhoz illő zeneszámokat.

Ez alkalommal valamivel több férfi volt jelen (kb.8), ugyanakkor azonban sok tag hiányzott különböző okok miatt.

              Boros JózsefTovábbi cikkek

(Fotó: Római Katolikus Püspökség)

Érmihályfalvi ministránsok is mentek Rómába

2018. Július 30.

A nagyváradi egyházmegyéből azok a ministránsok kaptak meghívást a zarándoklatra, akik rendszeres képzésen vesznek részt, illetve rendszeresen szolgálnak a szentmiséken.

Szolidaritási alapot hoztak létre

2018. Július 31.

Támogatják a székelyföldi megbírságolt vezetőket.

Lakossági fórum a közszolgáltatásokról

2018. Július 30.

A helyi közszolgáltatások működésének megvitatására hirdetett lakossági fórumot az érmihályfalvi városvezetés. Erre pénteken este került sor a Gödör rendezvényházban, mintegy 3,5 órán keresztül.

Készülnek a Szabadság Fesztre

2018. Július 27.

Teljes gőzzel zajlanak a hatodik alkalommal megtartandó Szabadság Fesztivál előkészületei, amely a margittai városi strandon kap helyet augusztus 30. és szeptember 2. között. A szervezők közleménye.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: