Újabb, már sokadik lépés az új kultúrház ügyében

2017. November 20.

Rendkívüli tanácsülésen értettek egyet a tanácsosok az új kultúrház ügyének újabb fejezetével.

A fotók változatlanok: még ilyen, illetve várhatóan ilyen lesz

A fotók változatlanok: még ilyen, illetve várhatóan ilyen lesz

A dokumentációt még ezen a héten le kell tenni az Országos Befektetési Társaság (CNI) asztalára, sőt, meg is kell védeni azt, vagyis válaszolni kell azok minden kérdésére, akik majd a minisztériumnak finanszírozásra ajánlják. Ezzel indokolta kérdésünkre Nyakó József polgármester, hogy miért is kellett rendkívüli tanácsülést összehívni hétfőn kora délutánra az egykori Gizella malomból tervezett új kultúrközpont ügyében. Hogy ez az ügy - ha lassan is - de jól halad, arról korábban is beszámoltunk már, ezúttal az ad derűlátásra okot, hogy maga a CNI kérte a képviselő-testületi döntések meghozatalát, mert a projekt túllépett a fővárosi testület ellenőrző és elbíráló osztályán, mely jogi, műszaki és adminisztrációs szempontok szerint vizsgálódott. Tudni kell, hogy az évek folyamán (hiszen a projekt még az előző városvezetés idején indult útjára) már 3 aktualizáláson esett át a tervezet, követve a törvényi módosításokat, mondta el a polgármester. 

A tanácsosok két döntést kellett meghozzanak ezúttal. Az egyik, hogy elfogadják a beruházás 4.953.000 lejes össz-költségvetését, az önrész 433.000 lej (az összegekben benne van az ÁFA is). A másik, hogy a kivitelező rendelkezésére bocsátották a szükséges területet. 

Nyakó József hangsúlyozta még: a projekt már elnevezésében is hordozza, hogy az épület rehabilitálásáról, modernizálásáról, felszereléséről és kibővítéséről (bejárat, öltözők) egyaránt szó van. Az sem mellékes, hogy a közbeszerzés, a kivitelező megtalálása, majd a munka felügyelete egyaránt a CNI feladata, mely "kulcsra készen" kell átadja majd az új kultúrközpontot a városnak. 

A tanácsosok kérdések feltétele nélkül, egyhangúan elfogadták az előterjesztéseket.


További cikkek

Érmihályfalván készült alkotások Margittán

2017. November 21.

Az érmihályfalvi Értékteremtő Alkotótáborban készült alkotásokból nyílt kiállítás Margittán.

Egyházmegyei kórustalálkozó lesz Érmihályfalván

2017. November 21.

"Énekeljetek új éneket az Úrnak, minden föld zengjen dalt az Úrnak!”(Zsolt 96,1) A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség Érmihályfalván tartja idei kórustalálkozóját.

Feketeleves a 93. percben

2017. November 20.

Érdekesen hangzik egy vesztes meccsről azt hallani, hogy a szezon legjobb játékát produkálta a csapat...

Sass Kálmán szobra vigyázza templomát

2017. November 20.

Vasárnaptól nem csak emléktábla, emlékszoba, a temetőbeli emlékjel és a főtéri '56-os emlékmű (az Érmihályfalvi Csoport többi tagjaival egyetemben) őrzi Sass Kálmán mártír lelkész emlékét Érmihályfalván: a templomkertben mellszobrot avattak.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: