Újabb reménykeltő lépés a Gizella malom kultúrközponttá válásának útján

2020. Január 31.

Lezárult az érmihályfalvi Gizella malom felújítására/átalakítására kiírt közbeszerzési eljárás és van is jelentkező a munkálatra.

 

Szerdán délután tartotta a rendes havi ülését Érmihályfalva Helyi Tanácsa. A napirendi pontok megvitatása előtt Nyakó József polgármester bejelentette: kevéssel korábban kapta a hírt, hogy az egykori Gizella malom kultúrközponttá alakításának tárgyában újabb fontos lépés történt: lezárult a kivitelezés közbeszerzési eljárása, a határidő letelte előtt egy érdeklődő cég letette pályázatát.
Ahogyan arról az elmúlt több, mint egy évtized alatt (hiszen a terv 2008 óta, még Kovács Zoltán korábbi polgármester idejéből húzódik-halasztódik) számos alkalommal beszámoltunk, a város egyik emblematikus épületéből válna korszerű kulturális központ, az eltelt időben többször kellett átírni és aktualizálni a terveket a politikai, minisztériumi, adópolitikai változások hatására.
Legutóbb 2018. decemberében történt jelentős lépés, amikor Érmihályfalvára látogatott Manuela Irina Pătrăşcoiu, az Országos Befektetési Ügynökség (CNI) igazgatója, illetve a kíséretében lévő Ioan Mihaiu akkori prefektus, Cseke Attila RMDSZ-es szenátor, Szabó Ödön, a szervezet képviselője és Ioan Mang, a Bihar Megyei Tanács alelnöke, hogy a helyszínen tájékozódjanak. 
Akkor az igazgató azt ígérte, hogy mivel a tervek rendben voltak, a támogatást a szakminisztérium megítélte, az általa vezetett, a kivitelezést lebonyolító ügynökség heteken belül kiírja a kivitelezési közbeszerzést. Azonban közbejött a minimálbér változása, a költségvetést újra kellett számolni, az ügymenet újra halasztódott. 
Ezek után jutottunk el az említett bejelentésig: a később, de mégis meghirdetett közbeszerzés határideje lejárt és jelentkezett is vállalkozó a munkálatra. A polgármester információi szerint most mintegy egy hónapba fog telni, míg a pályázatot kiértékelik és elbírálják, majd valószínűleg egy hármas szerződéskötés jön létre a CNI, mint munkáltató, a kivitelező és a helyhatóság között, hiszen utóbbira hárul a majdani közművesítés és az épület környezetének rendbetétele. Ezt követően adja ki a munkáltató ez építkezés megkezdésére vonatkozó engedélyt, amire akár még idén tavasszal sor kerülhet. Persze nem akarunk semmit elkiabálni, hiszen ebben az ügyben annyi váratlan fordulat történt már...
  (Bihari Napló)


További cikkek

Petőfi Sándor emléktáblája

2020. Január 31.

A helyi emlékhelyeket felleltározó sorozatában Kovács Rozália helytörténész ezúttal Petőfi Sándor költő emléktáblájáról ír.

Döntetlennel indítottuk a felkészülést

2020. Február 3.

Idei első edzőmeccsét játszotta vasárnap délben az Unirea a százholdi pályán. A következő szombaton lesz, Nagykárolyban.

A Borson tartott szerdai találkozó résztvevői; Gheorghe Boeru mutatta be tervkészítés folyamatát

Első lépés egy új ivóvízhálózat kiépítéséhez

2020. Január 31.

Elkezdődhet annak a hatástanulmánynak az elkészítése, melynek projektje révén javulhat a megye északi részén lévő települések vízellátása.

Letölthető a támogatás-kérvényezési űrlap

2020. Január 30.

Az alábbi elérhetőségen olvasható az egyesületek, civil szervezetek, egyházak támogatási szabályzata.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: