Újabb rémes „játék” fenyegeti a gyerekeket

2018. Augusztus 10.

Újabb internetes „játék” próbálja hatalmába keríteni a gyerekeket és fiatalokat sajtóhírek szerint: egy rémfilmekbe illő figura ad nekik feladatokat.

 

Jó egy-másfél éve, hogy téma volt a Kék bálna-jelenség: egy internetes „játék”, melynek lényege, hogy működtetője a felhasználóknak feladatokat adott, melyek egyre extrémebbekké váltak, a teljesítésük félbehagyása esetére pedig megtorlást helyezett kilátásba. A főleg tinédzserek között terjedt játék állítólag öngyilkosságba is hajszolt fiatalokat, bár sok egymásnak ellentmondó hír is szárnyra kapott ezekkel kapcsolatban. Arra azonban mindenesetre jó volt a jelenség, hogy ráirányítsa a figyelmet az internet veszélyeire, illetve arra, hova vezethet, ha a fiatalok és gyerekek ellenőrizetlenül használhatják a világhálót, ha maguk a szülők sem tudják, gyerekük mivel foglakozik szabadidejében, sőt, maguk a szülők sincsenek tisztában ezekkel a veszélyekkel.

Mindezt azért idéztem fel, mert itt egy újabb őrület, egy újabb „horrorlény”, mely hasonló alapon működik: Momo egy rémfilmekbe illő figura (eltorzított női arc, kidülledt szemekkel), „aki” közösségi elérhetőségeken keres rá gyerekekre, és próbálja rávenni őket feladatok végrehajtására. Előbb egyszerűekre és játékosokra, majd egyre durvábbakra, ami akár a fájdalomkeltésik, vagy öncsonkításig is elmehet. A feladat elvégzéséről a figura fényképes/videós bizonyítékot kér, nem teljesítés esetére pedig fenyeget. Például nyomasztó tartalmú kép vagy hanganyagot továbbít, illetve azzal fenyegetőzik, hogy éjszaka megjelenik áldozata ágya mellett. Hogy ki vagy kik „éltetik” Momót, egyelőre tisztázatlan, egy ártalmas és durva zaklatási jelenségről van szó, nem kizárt az adatlopás célzata sem, vélik szakértők, akik hangsúlyozzák: akárcsak a Kék bálna esetében, újra a szülők és pedagógusok felelőssége kerül előtérbe, a megelőzés és felvilágosítás feladatával.

  (Bihari Napló)További cikkek

Információgyűjtés az egykori piacokról, vásárokról

2018. Augusztus 10.

Aki információval tud szolgálni Érmihályfalva egykori vásárairól, piacairól egy készülő kötet számára, az az alább megadott elérhetőségen kitölthet egy kérdőívet.

Dinnyefesztivál lesz Érkörtvélyesen

2018. Augusztus 10.

A hét végi rendezvény programja alább olvasható.

Nem pártolták az alaptőke emelését

2018. Augusztus 10.

Nemhogy a kétharmados, de az egyszerű többséget is alig kapta meg az a javaslat, mely által Érmihályfalva hozzájárult volna az Észak-Nyugati Víz és Csatornaszolgáltató Rt. tervezett alaptőke-emeléséhez.

Káplán érkezik a katolikus közösséghez

2018. Augusztus 9.

Szeptember elsejétől újra lesz segédlelkész a római katolikus egyházközségben.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: