Újabb veszélyes gócpont szűnik meg

2017. Június 15.

A csatornahálózat 5. számú átemelője épül az Albert Einstein utcán.

 

Ezekben a napokban épül meg az Albert Einstein utcában a csatornahálózat 5. számú átemelő állomása. Ezzel együtt megszűnik a rendszer egy újabb fertőzés-veszélyes gócpontja, mondta ezzel kapcsolatban Nyakó József polgármester, felelevenítve, hogy a főtér két oldalán lévő tömbházaknál már elkészültek a gerincvezetékek, a nyugati oldalon a lépcsőházak csatlakoztatása is befejeződött, a keleti oldalon még folyamatban van. 

Visszatérve az Einstein utcára, illetve abba a körzetbe, ott már évekkel ezelőtt elkészült néhány utcában a hálózat, de azzal az "apró" hibával, hogy nem volt működőképes, mert szennyvíz nem tudott lefolyni, így amikor a vezetékek megteltek, a Fráter Lóránd utcában lévő, legalacsonyabban fekvő ponton forrásként tört felszínre a ... az, aminek nem kellett volna. Ezért hetente / kéthetente szippantással kellett üríteni a vezetékeket. Most elkészül az átemelő, mely a Jókai Mór - Madách Imre - Liszt Ferenc - Albert Einstein - Fráter Lóránd utcák körzetéből összegyűlő szennyvizet emeli a hálózatba.

A város teljes szennyvízhálózatának, ami 56 km lesz, 43%-a készült el, vagyis 24 km, amit használni is lehet. Sőt, a polgármester kéri is: akik már elkészült rendszerrel bíró utcában laknak, csatlakozzanak a hálózathoz.

Ugyanakkor azt is tapasztalni lehet, hogy ahogyan például az autóvezetést, a civilizációs lehetőségek használatát is tanulni kell: a rendszerben találnak olyan "oda nem illő" holmikat, például fehérnemű- és ruhadarabokat, labdákat, pillepalackokat, állattetemeket, sőt, lenyúzott nyúlbundára is volt már példa, melyek veszélyeztetik a hálózat működését. Adódik az újabb kérés: a csatornát használja mindenki, de mindenki használja rendeltetés-szerűen!


További cikkek

Elmarad a találkozó

2017. Június 16.

Elmarad az április elején meghirdetett osztálytalálkozó.

Templombúcsú, bérmálás

2017. Június 16.

Vasárnap búcsú, egy hét múlva bérmálkozás lesz a római katolikus templomban.

Permetezés lesz június 19-én

2017. Június 15.

A városháza ezúton is tudatja: hétfőn permetezni fognak az alábbi területeken.

Kötetbemutató: Az angyal érkezése és távozása

2017. Június 15.

Pataki István (Bihar) legutóbbi kötetének bemutatója lesz a könyvtárban.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: