Újra volt gyereknap Érmihályfalván

2018. Június 5.

A rossz idő "előszele" vetett véget az Érmihályfalván tartott gyereknapnak vasárnap, amely azonban addig igen sikeresnek bizonyult. Idén is volt családi vetélkedő, melyre öt csapat nevezett be.

 

A helyi RMDSZ-Nőszervezet rendezésében, a város és az Érmihályfalváért Egyesület támogatásával, a nyugdíjasok Szépkor Egyesületének közreműködésével idén is megtartották a gyereknapot Érmihályfalván. A Praszler Gyula focipályán már vasárnap reggel gyülekeztek a szervezők, hogy előkészítsék a terepet: sátrakat állítottak, melyek alatt pihenni lehetett, ahol a nyugdíjasok lángost sütöttek, ahol tartós élelmiszert gyűjtöttek a helyi Iskolaház számára, de odafuvarozták a családi staféta díjait, előkészítették a versenyt. Közben megszólalt a zene, illetve kialakult az alkalmi játszótér is. Már reggeltől fekete felhők kavarogtak a város felett, ám a viharos időn ígérete mellett árnyékot is tartottak a perzselő napsugarakkal szemben, talán ennek is köszönhető, hogy a meghirdetett kezdési időponttól nagy volt a nyüzsgés az ugrálóvárak, népi jellegű társasjátékok körül, alig volt megállása a pónik vontatta szekérnek, sorállás volt az arcfestő sátornál. A meghirdetett programnak megfelelően megtartotta bemutatóját a székelyhídi Tini Dance Center Táncstúdióhoz tartozó Fresh Dance és Mini Fresh Dance tánccsoport, később Vincze Emőke óvónő is megmozgatta már akár hagyományosnak is mondható zumbaóráján a gyerekeket Bohócok is szórakoztatták a nagyérdemű gyereksereget, és újfent jó ötletnek bizonyultak a pihenősátrak, ahol az anyukák (illetve meglepően sok apuka is) megpihenhettek kicsi gyerekeikkel. 

Majdnem dél volt, amikor a nyugdíjas egyesület tagjai nekiláttak a lángos-sütésnek, és abba sem hagyták a rendezvény végéig. Lehetetlen megsaccolni, hányat sütöttek, annyit tudunk azonban, hogy több mint 15 kilónyi lisztet használtak fel, ez az értőknek már beszédes adat. A családi sportvetélkedőre 5 család (anya, apa és 7-12 év közötti gyerek) nevezett, a bőr focilabdával jutalmazott 3. helyezést Santovan János és családja nyerte, a 2. helyért egy bőröndöt kapott Gábor Áron és családja, míg a legjobban teljesített csapatnak járó biciklit Baghiu Ciprian és családja tolhatta haza, ám minden gyerekrésztvevő kapott édességcsomagot. Az adománygyűjtő sátornál minden adakozó tombolaszelvényt kapott, a nyereményt jelentő ajándékcsomagot Zeffer Tímea, a középiskola igazgatónője nyerte, aki azonmód fel is ajánlotta azt az adományok sorába (amit a Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó Iskolaház javára gyűjtöttek). A már említett fekete felhők délután 15 óra után váltottak még haragosabb színekre, az azokat kísérő szél pedig egyre több gyereknapozót arra késztetett, hogy inkább hazafelé vegye az irányt, még a végül meg is érkezett esőzés előtt, így a helyszín ki is ürült a tervezettnél kicsivel hamarabb, ám addig igen sikeres rendezvényt tartottak idén is a szervezők.

  (erdon.ro)


További cikkek

A Móka előadói a zsűri tagjaival

Arany fokozatra minősítették az érmihályfalvi "ördögöt"

2018. Június 5.

A Móka színjátszó csoport Komlón szerepelt Molnár Ferenc darabjával, a IV. Komlói Amatőr Színjátszó Találkozón.

Mondókaverseny Margittán

2018. Június 6.

A negyedik megyei szintű mondókaversenynek a margittai Művelődési Ház adott otthont május 26-án. A résztvevők és a jutalmazottak között is voltak érmihályfalviak.

Még két meccs a szezonból

2018. Június 4.

Csekély reménnyel látogatott csapatunk Mácsapusztára, és ez be is igazolódott... Szombaton utolsó bajnoki forduló, jövő szerdán kupadöntő.

Az érmihályfalvi küldöttség, jobbra Felvinczi Erzsébet két tanítványával

Arany, ezüst és bronz minősítések Micskéről

2018. Június 4.

Két érmihályfalvi kisdiák jutott be az idei népdalverseny országos döntőjébe.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: