Utazási lehetőség újra a középiskolásoknak

2019. Január 30.

A március 15-i nemzeti ünnep alkalmából idén is utazási lehetőséget hirdet Kárpát-medencei középiskolásoknak a Rákóczi Szövetség.

 

A program célja, hogy a Kárpát-medence országaiban élő magyar középiskolások együtt emlékezzenek meg az 1848-49-es forradalomról és szabadságharcról, illetve ehhez kapcsolódóan minél több személyes kapcsolat szövődjön a magyar diákok, tanárok és iskolák között. A Rákóczi Szövetség által meghirdetett pályázatra bármely Kárpát-medencei középiskola jelentkezhet.

Az egyik jelentkezési feltétel, hogy az utazó középiskolás csoport a Kárpát-medencében legalább egy határt átlépjen és egy másik iskolával a nemzeti ünnephez kapcsolódó közös programot szervezzen. A Rákóczi Szövetség – az utazásban résztvevő diákok számától függően – akár 300 ezer forint utazási támogatásban is részesítheti a sikeres pályázókat, illetve igény szerint segít a fogadó iskola közvetítésében.

Az online pályázati adatlapok beérkezésének határideje: 2019. február 18. (hétfő).

Az elmúlt évben közel 400 Kárpát-medencei középiskola, több mint 15.000 diákja és tanára kapcsolódott be a szövetség diákutaztatási programjaikba. További információk és a pályázati űrlap a Rákóczi Szövetség honlapján található:

https://www.rakocziszovetseg.org/fooldal-n/64-aktualis/378-palyazati-felhivas-marcius-15-i-diakutaztatasi-programTovábbi cikkek

(Illusztráció)

Marad az áram és a gáz ára

2019. Január 30.

A 2018/114-es sürgősségi kormányrendelet alkalmazásának folyományaként 2022-ig nem változik az áram és a földgáz ára a lakosság számára.

A Megyei Tanács székhelyén tartották a tanácskozást (fotó: newsbihor.ro)

Tanmedence: a terveket elemzik

2019. Január 31.

Az érmihályfalvi tanmedence kivitelezése a műszaki tervdokumentáció elemzésének szakaszában van.

Helyi edzőtáborral és meccsekkel készülnek

2019. Január 30.

Január 21-én kezdte meg a felkészülést a tavaszi szezonra az Érmihályfalvi Unirea. A bajnokság kezdéséig egyhetes edzőtábort tartanak és öt edzőmeccset játszanak.

Modell akart lenni, a szakma meg is találta

2019. Január 29.

Az érmihályfalvi Nagy Andreát gyerekkora óta vonzotta a modellkedés és úgy lett azzá, hogy szó szerint a szakma talált rá: egy értő szempár fedezte fel az akkor kilencedikes lányt Szatmár forgatagában.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: