Utcaavató Érmihályfalván, újabb ígéretekkel

Utcaavató Érmihályfalván, újabb ígéretekkel
2018. June 22.
Ezekben a hetekben legalább 8 - 10 magyarok (is) lakta településen zajlanak útfelújítási, aszfaltozási munkák, nyilatkozta Pásztor Sándor MT-elnök Érmihályfalván, ahol avatóünnepségeken vett részt.
/vlm/Image/Show/84/

Pár héttel ezelőtt az érmihályfalvi Vörösmarty Mihály (részben) és Hunyadi János utcák felújítását követő avatóünnepségen vett részt Pásztor Sándor, a Megyei Tanács elnöke. Nagy visszhangot váltott ki, hogy akkor a viszonylag szokatlan hordógurításos “módszerrel” avattak, ami szerda délután nem volt, ezúttal “csak” avatószalagot vágott az MT-elnök és Nyakó József polgármester annak a Bethlen Gábor (Kopasz) utcának az elején, mely a főtér déli végéből nyílik, s melyet a felújítás után már birtokba vettek a lakosok, most egy rövid ünnepségre került sor. A beruházással kapcsolatban Nyakó József lapunknak elmondta: 470 méter hosszú utcáról van szó, a felújításnak már sokkal korábban be kellett volna fejeződnie. “Először a csatornázást kellett elkészíteni, ami szintén elég vontatottan zajlott, azt követte az úttest modernizálása. A 370 ezer lejes beruházás másfél évig készült, ami elég hosszú idő, ám olyan kivitelezővel hozott össze bennünket a sors, akiről úgy tűnt, mintha nem lenne szüksége a pénzre… De végül elkészült és ünnep nekünk ez a nap, hiszen ünnep az, ha sikerül valamit megvalósítanunk, mindenki örömére, jelezve a város fejlődését. A szükséges összeghez a Megyei Tanács révén jutottunk hozzá, ami mutatja: jót tesz nekünk, hogy megyei tanácselnökünk van.”

A polgármester és Pásztor Sándor végig is sétált az utcán, utóbbi ezt követően a következőket nyilatkozta lapunknak: “Pár hét múltán újra Érmihályfalván találkozhatunk, újabb utcát sikerül átadni, megjegyzem, sok a teendő még a városban. Mi a lehetőségeinkhez mértem minden évben segítünk abban, hogy egy pár utca felújítása elkészülhessen. Míg végigmentünk a most felavatott szakaszon, a polgármesterrel megbeszéltük az ez évi terveket, reményeink szerint a következő hónapokban újabb pénzforrások jutnak Érmihályfalvára a Megyei Tanácstól utcafelújításra, amelyek szintén komplex munkálatok lesznek, hiszen újra csatornázással kell kezdeni, miközben újabb utcák tervezése zajlik, tehát idén és jövőre újabb utcák rehabilitálására lehet számítani. Egyébként ezekben a napokban járom a megyét, hogy minden ilyen típusú munkálatot személyesen lássak. Például most Szenjobbról jöttem, ahol a település teljes területét sikerült újraaszfaltozni, de dolgozunk Micskén és Tótiban is, reméljük, hogy pár héten belül készen lesz Árpád környéke, majd tovább megyünk Feketebátor irányába, de említhetném Bályokot is, ahol pár hete átnéztük a teendőket és teljes felújítás lesz a bályoki bekötőúton is, de sorra kerül Feketeerdő is. Összesítve tehát legalább 8 – 10 településünket fognak érinteni olyan aszfaltozási, útfelújítási munkák, melyek pozitív irányba fogják megváltoztatni a települések arculatát.”

(Bihari Napló)