Városunk küldöttsége az V. Hajdúk Világtalálkozóján

2018. Augusztus 7.

Konferencián és hagyományőrző katonai bemutatón vettek részt.

 

Testvérvárosunkban, Hajdúnánáson augusztus első hétvégéjén rendezték meg az V. Hajdúk Világtalálkozója elnevezésű programsorozatot. Helyszín a Gyógyfürdő és a Fürdő utca, a város főtere és a Városháza díszterme voltak. Folyamatosan zajlottak az események: bemutatkoztak a hajdúvárosok, kiemelt figyelmet kapott Hajdújárás település a Vajdaságból, volt népi játszótér, hőlégballonos függeszkedés, múzeum- és szalmasátor, szalmalabirintus, kézműves termékek vására, pónis lovaglás, katonai bemutatót tartott a honvédség is, illetve íjászbemutatót Mónus József többszörös világbajnok távlövő íjász. 
Pénteken tartották meg a Közszabadok szolgálathoz és területhez kötve - Hazánk: Észak-Alföld című régiótörténeti konferenciát, illetve a hagyományőrző katonai csapatok főtéri felvonulását, a csatabemutatót és a csapatok úgynevezett felfogadását, melyeken részt vett az érmihályfalvi küldöttség is Nyakó József polgármester vezetésével. Utóbbi program lebonyolításába a házigazdák a testvérvárosok elöljáróit és a többi meghívottat is bevonták, ami azt jelenti, hogy a bemutatót tartott csapatoknak szánt ajándékokat ők adták el. Ugyanakkor az összetartozás és egymás megbecsülésének gesztus értékű szimbóluma volt, hogy ezt az alkalomra kapott hagyományőrző öltözékben tették meg, ahogyan a mellékelt fotókon is látszik.

További cikkek

Hazai környezetben készül az Unirea

2018. Augusztus 8.

Hét csapatot működtet a következő bajnokságban az Érmihályfalvi Unirea. A felnőtt együttes szombaton hazai pályán játssza következő edzőmeccsét.

Rómában jártak az egyházmegye ministránsai

2018. Augusztus 8.

A Ferenc pápával való találkozás képezte az eseménysorozat csúcspontját a váradi római katolikus egyházmegye (köztük az érmihályfalvi egyházközség) ministránsai számára, akik részt vettek Rómában a Ministránsok Nemzetközi Szövetsége (Coetus Internationalis Ministrantium – CIM) által szervezett zarándoklaton.

(Illusztráció)

Bárki köthet nyugdíjbiztosítást

2018. Augusztus 7.

Ettől az évtől bárki megkötheti a nyugdíjbiztosítási szerződést az állami nyugdíjpénztárral, hogy joga legyen a korhatárral történő nyugdíjaztatásra, vagy növelje a járulék mértékét.

Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napok zajlottak

2018. Augusztus 7.

Hatodik alkalommal került sor az Érmelléki Kézműves és Hagyományőrző Napok megrendezésére Érmihályfalván, amelyet idén nyáron is a Magyar Kormány a Bethlen Gábor Alap közreműködésével, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága, az Érintő Egyesület, az Érmelléki Gazdák Egyesülete, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és Érmihályfalva Önkormányzata támogatott.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: