Vásárzáró koncertek

2018. Október 1.

Popzene, cigányzene és latin ritmusok. Mindez a vasárnap esti koncerteken.

 

A vasárnap esti első koncertezőnek a Parno Graszt volt bejelentve. Annak hat tagja be is hangolt, majd egy közös megegyezésnek köszönhetően levonultak, hogy átadják helyüket a Desperádónak. "Addig megyünk, iszunk egy pálinkát", számolt be terveikről a zenekarvezető.

A Desperádó nem először szerepelt Érmihályfalván, három tagja most is nagy sikerrel adta elő azokat a dalokat, melyek már igen sok éve nem mennek ki a divatból, az előadók pedig nagy színpadi rutinnal "kezelték" a közönséget. Ezzel együtt mindkét csapat jól járt a cserével, mert a Parno Graszt kétség kívül fokozta a hangulatot. Nem csak azzal arattak sikert, hogy akár a színpadon is megbecsülést mutattak a helyi szilvórium iránt, hanem előadásukkal is. Ezt hivatalosan "folk autentik koncertnek" nevezték, a paletta a tősgyökeres cigány dallamoktól a "kihagyhatatlan" műdalokon (nézése meg a járás, aranyeső) át Quimby és - tessenek fogózni - AC/DC feldolgozásig terjedt. Utóbbi felhangzása, pontosabban a Thunderstruck című nóta eltéveszthetetlen gitárszólója (tamburán) éppen olyan ujjongást váltott ki, mint ahogyan az a youtube-csatornán is megnézhető, egy budapesti koncertjük felvételén. Ezek után fel volt adva a lecke a debreceni Valcer stúdió táncosainak, akik azonban "erősen bekezdtek": latin ritmusokra látványos (vagy inkább alig látható) kosztümökben perdültek fel, később társasági és show-tánc koreográfiákat láthattunk. 

Az eseménysorozat meglepetéssel zárult: előbb az előző esti gazdabálban zenélt Retro Boys játszott a vásárzáró mulatságban, majd a váradi fúvószenekar vezetője, Deé Róbert az Il Silenco előadásával tudatta: vége az idei Dióverő Nagyvásárnak.


További cikkek

"Ünnepeltük termőföldjeink szorgos gazdáinak köszönhető bőkezűségét"

2018. Október 1.

Tárt kapukkal, gazdagon díszített környezetben várta vendégeit az idei Dióverő Nagyvásár. Nyakó József polgármester köszönetnyilvánítása.

Az Egyetem is megkapta a "leckét"

2018. Október 2.

Idegenben eddig minden pontot megszereztünk.

A termés megáldása ökumenikus ünnepségen

2018. Október 1.

Két püspök és két helyi lelkész áldotta meg az idei termést, illetve ezzel szimbolikusan az egész Érmellék mezőgazdasági kincseit.

Az ötletekhez mindig kerülnek megvalósítók

2018. Október 1.

A színpadon előadások zajlottak, közben a Gödör rendezvényházban előbb EU-s programokat ismertettek, utána az Érmihályfalva vásártörténete című kiadvány bemutatója volt.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: