Védekezés a parlagfű ellen

2018. Április 3.

A Bihar Megyei Környezetvédelmi Ügynökség értesítése szerint mindenki köteles az általa birtokolt vagy adminisztrált területet karban tartani úgy, hogy azon ne szaporodhasson el a parlagfű.

(Illusztráció)

(Illusztráció)

Az önkormányzatokhoz eljuttatott közlemény részletezi, hogy a március 9-én elfogadott 62. számú törvény, mely március 14-én jelent meg a 227-es számú Hivatalos Közlönyben, nevesíti a területeket birtokló magán és jogi személyeket, a vasútvonalakat, folyóvizeket, vízgyűjtő területeket, egyéb közterületeket adminisztrálókat, akik felelősek a törvény betartásáért. Ennek értelmében legkésőbb június 30-ig el kell végezni a területek karbantartását, ami az allergén növény kaszálását (gyakrabban), illetve gyökerestől történő eltávolítását jelenti, megakadályozva ezzel, hogy a parlagfű virágzására sor kerülhessen. A felhívás kiemeli: a karbantartandó területek közé sorolandóak az építkezési területek, illetve az építkezési anyagok raktározására szolgáló területek is.

A kormánybiztosi hivatal helyi, ellenőrzésre jogosult bizottságokat fog kinevezni, melyek figyelemmel kísérik a rendelkezés betartását, esetenként előbb írásos figyelmeztetést, később pénzbeli bírságot róhatnak ki. 


További cikkek

(Forrás: meteoromania.ro)

Időjárási előrejelzés két hétre

2018. Április 3.

A helyenként még télies időjárást tavasz váltja fel a következő napokban – derül ki a meteorológusok kéthetes előrejelzéséből.

Magyarkanizsán jártak a hip-hop táncosok

2018. Április 4.

A Silver Wings Egyesület táncosai a vajdasági Magyarkanizsán szereztek dobogós helyezéseket. Máris készülnek egy szatmári versenyre és az EB-re is mennének... ha lesznek támogatóik.

Az Egyetemnél maradt a három pont

2018. Április 3.

A lesgól is érhet három pontot - ez lehetne a számunkra szomorú tanulság az Unirea szombati vendégszereplése után.

(Fotó: Rencz Csaba)

Húsvéti fohász

2018. Április 1.

Sillye Judit versével kívánunk minden olvasónknak áldott húsvétot.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: