Vezetési tanácsok kánikula idejére

2012. Július 10.

A Megyei Közlekedésrendészet a gépkocsiba ülők figyelmébe ajánlja: kánikula idején lehetőség szerint kerüljék el, hogy 10 és 18 óra között közlekedjenek!

(Fotó: szon.hu)

(Fotó: szon.hu)

A Megyei Közlekedésrendészet szakemberei felhívják a gépkocsival közlekedők figyelmét: kánikulai napokon lehetőség szerint úgy tervezzék programjukat, hogy 10 és 18 óra között ne üljenek a volánhoz, illetve a gyerekeket és időseket fokozott figyelemmel óvják a napsugaraktól. Ajánlott továbbá, hogy a szív- és érrendszeri betegségekben szenvedők egyáltalán ne induljanak útnak a jelzett időközben. 

Amennyiben a jármű hosszabb időt töltött napon, ajánlott indulás előtt kiszellőztetni, vagy - ha rendelkezik vele - beindítani a klimatizáló berendezést, hogy a biztonságos vezetéshez szükséges hőmérséklet alakuljon ki.

Hosszabb utazás esetén ajánlott gyakorta pihenőt tartani, amikor a sofőr folyadékot vehet magához. Lehetőség szerint a pihenőt árnyékos helyen kell megejteni. Útnak indulás előtt nem árt a jármű technikai állapotát ellenőrizni, például a gumiabroncsokban lévő nyomást, a klíma működőképességét.

A közlekedésrendészek javasolják, hogy a haladási sebesség megválasztásakor vegyük figyelembe azt, hogy az úttest közelében is emelkedett a hőmérséklet, ami kihatással lehet a féktávolságra, megnövelve azt.További cikkek

 Nyakó József polgármester

Vállalkozók érdeklődnek a Polgármesteri Hivataban

2012. Július 11.

Alig lépett hivatalba Érmihályfalva új önkormányzata, máris hírek kaptak szárnyra arról, hogy vállalkozások érdeklődnek a város iránt, munkahelyeket teremtenének. Nyakó József polgármestert kérdeztük a helyzetről.

RMDSZ-csapatok összecsapása

2012. Július 11.

A II. Érmihályfalvi Ifjúsági Napok keretében péntek délután 18 órától kerül sor a Praszler stadionban a helyi és a megyei RMDSZ csapatainak focimérkőzésére.

II. Érmihályfalvi Ifjúsági Napok

2012. Július 10.

Az Érmihályfalvi Ifjúsági Szövetség - ÉRMISZ - július 13-án és 14-én szervezi meg a II.Érmihályfalvi Ifjúsági Napokat.

Tisztelt érmihályfalviak!

2012. Július 9.

A választások utáni új önkormányzat tervei között szerepel sok egyéb mellett a lakossággal fenntartott kommunikáció javítása is. Ennek keretében megújul a város honlapja.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
Hosted by: