Vidám lelkinap, 2018

2018. Július 4.

Immár hatodik alkalommal szervezte meg az érmihályfalvi katolikus egyházközség fiataljai számára a vidám lelkinap elnevezésű programját. Bokor János hitoktató, kántor beszámolója.

 

Mivel a katolikus egyház az Eucharisztikus Világkongresszust 2022-ben Budapesten szervezi meg, ezért mi is ebbe az ünnepségsorozatba szerettünk volna belekapcsolódni. Éppen ezért választottuk a kenyérszaporítás témáját, amikor Jézus több mint ötezer embert jóllakat öt árpakenyérrel és két hallal. Ezt a témát kellett feldolgozni a csoportvezetőknek a gyerekeknek. A kilenc csoportba osztott 85 diák nagy lelkesedéssel vetette bele magát a szentírási idézet boncolgatásába. Minden csapat ennek megfelelően választott csapatnevet, majd szimbólumokat rajzolt, vagy idézetet irt a csapatzászlójára. Ezután kovásztalan kenyeret és halat sütöttünk, amit közösen el is fogyasztottunk.
A szentmisére hangolódva minden csapatnak egy egyetemes könyörgést kellett írnia, amit felolvastak a szentmisén. Nagyon szép kérő imák fogalmazódtak meg, amelyekből hadd idézzek néhányat:
- add Urunk, hogy az asztalon mindig legyen kenyér;
- úgy éljünk, hogy minden napunk egy csoda legyen;
- Jézus tápláléka növelje bennünk a hitet, hogy megőrizzük a megszentelő kegyelmet és mindig tiszta szívűek maradjunk;
- köszönjük, hogy boldogok vagyunk, és szeretetben együtt tudunk játszani, szórakozni és élni;
- kérünk Urunk, hogy ne legyen a földön éhínség, nélkülözés, a ház hangos legyen a nevetéstől, és méltók legyünk a te szeretetedre.
  A szentmise után finom ebéd és fánk várt a táborozókra, majd ezután minden csapat bemutatta a csapatzászlaját. Kis pihenő után az ügyességi vetélkedőkkel folytatódott a gyermeknap, aminek végén minden gyermek emléklapot vehetett át. 
A gyermeknap végén Bogdán István plébános köszönetet mondott a gyerekeknek, hogy eljöttek, és szeretettel, tisztelettel viselkedtek mindenkivel szemben. Megköszönte a pedagógusok és segítőtársai - az ifjúsági zenei csoport és az ebéd készítőinek - áldásos munkáját. De köszönet mindazoknak, akik akár anyagi támogatással, vagy imáikkal hozzájárultak ennek a napnak a szebbé tételéhez. 
Istennek legyen hála!

   Bokor János hitoktató, kántor


További cikkek

Újra ingyenes egészségügyi mérések

2018. Július 5.

Ingyenes vércukorszint és vérnyomásmérés lesz szombaton a főtéren.

(Illusztráció)

Befejezték a lomtalanítási akciót

2018. Július 5.

Újabb 4,6 tonna lomot gyűjtöttek össze.

Szülőföldön magyarul - hiánypótlás, még 15 nap

2018. Július 4.

A Szülőföldön magyarul programban folyamatban van a hiánypótlás időszaka. A pályáztató közleménye.

Érettségi eredmények 2018

2018. Július 4.

Az alábbi elérhetőségen megtekinthetőek a Mezőgazdasági Főgimnázium végzőseinek érettségi eredményei.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: