Visszaigazolás a 2%-ról

2018. Június 14.

A hatóság megerősíti, hogy az illető kedvezményezett a megjelölt.

 

Sokan kapnak levelet a napokban az Adó- és Pénzügyi Hivataltól (ANAF), amely nem ritkán riadalmat okoz a címzettekben, látva a feladót. A levél valójában egy értesítés azoknak, akik éltek a lehetőséggel és 2017-es jövedelmük adójának 2%-át felajánlották egy, arra jogosult szervezetnek, egyesületnek, stb. A hatóság megerősíti, hogy az illető kedvezményezett a megjelölt. Ha az értesítésben visszaigazolt egyesület, szervezet valóban az, akit a címzett megjelölt, akkor nincs semmi tennivaló, a hatóság gondoskodik a 2% célba juttatásáról. Ha azonban a felajánló mást nevezett meg, mint ami az ANAF-hoz eljutott űrlapon szerepel, akkor 30 napon belül jelezni kell ezt a hivatalnak, írásban. Ha 30 napon belül nem érkezik válasz a levélre, a hatóság azt úgy értékeli, hogy nincs rendellenesség (még ha valójában talán van is). Az általunk megkérdezett szakértőtől azt az információt kaptuk azzal kapcsolatban, hogy miért nem kap mindenki ilyen értesítést, hogy csak azok kapnak, akik nevében más, általuk meghatalmazott személy végezte az ügyintézést, így akarják kiszűrni az esetleges félreértéseket vagy duplázott felajánlásokat.

A kiküldött értesítéseken van egy elérhetőség is, melyen további információ kérhető: 0259/36-26-42, ami munkaidőben, 8 és 16 óra között hívható.

  (Bihari Napló)


További cikkek

A kupadöntőn részt vett keret és a klubvezetők Belényesben (fotó: Kis Andrea)

Második hely a kupában

2018. Június 14.

A jobb helyzetkihasználás döntött, az Unirea második lett a Román Kupa megyei szakaszában.

Karbantartás a vízhálózaton

2018. Június 14.

Pénteken karbantartási munkát végeznek a vízhálózaton. A szolgáltató közleménye.

A honismereti kör névadójának szobra Érmihályfalván

Újjáalakul a honismereti kör

2018. Június 13.

Pénteken tartja újjáalakuló összejövetelét a Dr. Andrássy Ernő Honismereti Kör.

"A közös éneklés párját ritkító élmény"

2018. Június 13.

Négy - három helyi és a Püspökladányból érkezett - kórus adott koncertet vasárnap délután az érmihályfalvi római katolikus templomban. A Hajdú Bihar megyei vendégek mostani vendéglátók tavaly novemberi látogatását viszonozták.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: