Zelk Zoltán emléktábla az iskola falán

2017. Szeptember 12.

Az emléktábla 2006-ban került az akkori könyvtár falára, az iskola ugyanabban az évben vette fel a költő nevét.

 

A hétfőn reggel tartott tanévnyitó ünnepség nem ért véget azzal a Zelk Zoltán Általános Iskola főépületének udvarán, hogy útnak engedték az osztályokat, hanem a főbejáratnál folytatódott: leleplezték, pontosabban újra-leleplezték a az intézmény névadójának emléktábláját.

Az emléktáblát 2006-ban a költő születésének 100., halálának 25. évfordulóján állíttatta az önkormányzat illetve a Partiumi és Bánsági Műemlékvédő és Emlékhely Társaság (akkoriban Bizottság), és - mivel Zelk Zoltán szülőháza már nem áll - a könyvtár fala volt a legalkalmasabb hely számára. A téka azóta elköltözött, az épületet visszakapta régi tulajdonosa, a tábla így kerülhetett át az iskolához, mely ugyancsak 2006-ban vette fel Zelk Zoltán nevét.

A tábla méltó helyre került, az iskola is igyekszik méltó lenni továbbra is névadójához, mondta Csengeri Csongor igazgató, ami után Nyakó József polgármester és Pető Csilla tanfelügyelő leplezte le a táblát, a rövid ünnepi műsorban Molnár Boróka és Karsai Kristóf diákok szavaltak, a Furfangos Furulyások csoport tagjai muzsikáltak, a tábla alá pedig az iskola, az önkormányzat és a Máté Imre Egyesület koszorúja került. 

 


További cikkek

Több pályázat keretében is várnak vendégeket

2017. Szeptember 12.

A középiskolában kiemelt feladatnak tekintik a végzősök jobb felkészítését az érettségire, hangzott el a Mezőgazdasági főgimnázium tanévnyitóján.

Tartálymosás szeptember 14-én

2017. Szeptember 13.

Csütörtökön kora reggeltől estig csökkentett kapacitással működik a Vízmű. A szolgáltató közleménye.

Sokadalom az iskola udvarán (fotók: Molnár József)

Rég volt ilyen alacsony a gyereklétszám...

2017. Szeptember 12.

Négy előkészítő osztály indul a kezdődő tanévben a Zelk Zoltán Általános Iskolában, melynek főépületénél hétfőn reggel tartották a tanévnyitót.

100 helyzet, 0 gól

2017. Szeptember 10.

Látványos meccs volt, melyet akármelyik csapat megnyerhetett volna. Csakhogy egyik sem rúgott gólt.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: