"...hogy lássanak, tapasztaljanak"

2017. Szeptember 1.

A Bank utcai Iskolaház gyerekei közül néhányan megtapasztalhatták a nyáron: az életnek más lehetőségei is vannak azon kívül, amit eddig megszoktak. András Ildikó nevelő beszámolója.

 

Az idei nyár jobb volt, mint az előző három a dévai Szent Ferenc Alapítványhoz tartozó Bank utcai Iskolaház gyerekeinek, mivel lehetőségük volt eleget tenni anyaországi meghívásoknak és elmenni "világot látni", a székelyhídi Gyermek Jézus Otthon lakóval együtt. Először júliusban voltunk egy hetet a magyarországi Tamásiban, egy nyugalmazott TEK-es katona, Tóth Attila szervezte táborban, ahol volt strandolás, kiképzőpálya kipróbálás, várlátogatás, fagylaltozás és minden, amit egy gyerek el tud képzelni. 

Aztán augusztusban a Csillaghíd Alapítvány (akiktől kapjuk minden évkezdéskor a tanszereket) jóvoltából részt vettünk a székelyhídi Gyermek Jézus Otthon és a parajdi Szent Borbála Napköziotthon gyerekeivel együtt egy szintén 1 hetes táborban a balatonkenesei Honvéd Üdülőben. Nagy élmény volt ez a gyerekeimnek, akik közül szinte egyik sem hagyta még el Érmihályfalva 30 km-es körzetét. Sokan "támadtak" olyanfélékkel ezelőtt, hogy ugyan biza miért kell ezeknek a gyerekeknek az útlevél? Hogy miért?
Hát ezért, hogy kicsit szakadjanak ki abból az elszigetelt világból, amiben élnek, hogy lássanak más lehetőségeket, hogy ne csak az az egy megoldás legyen számukra a nehézségekkel szemben, hogy mindegy, valahogy lesz, hanem mutassuk meg nekik, hogy értékesek és képesek mindenre, ha tanulnak, ha küzdenek becsülettel, hogy létezik egy más világ is. És egy gyereknek nem csak mondani kell ilyeneket, hanem megmutatni is, hogy lássa a két szemével, és akkor talán nem hagyja abba az iskolát 14 évesen, hanem elvégez egy szakiskolát, gimnáziumot, esetleg még egyetemet is.

Az idén 7 gyermekemnek sikerült az útlevelét megcsináltatni és bízom benne, hogy jövő nyárra még több gyermekemnek tudom majd, hogy vigyem őket, hogy lássanak, tapasztaljanak.

Én ezúton is szeretném szívből megköszönni mindenkinek, aki a segítségünkre volt, van és lesz továbbra is abban, hogy csemetéim értékes és termő "fák" legyenek.

         András Ildikó nevelő


További cikkek

A Móka tagjai a tárkányi emlékműnél

A Tárkányok találkozóján járt a Móka

2017. Szeptember 1.

A Móka színjátszó csoport fellépett a Tárkány nevű települések 16. találkozóján, Köröstárkányban.

Csengeri Csongor újabb négy évre vette át igazgatói kinevezését

Beiktatták az iskolavezetőket

2017. Szeptember 1.

Csengeri Csongor igazgató és Körmendi Gyula aligazgató 4 - 4 évre, Varga Róbert aligazgató 1 évre vehette át az általános iskola élére szóló kinevezését.

A teljes szakaszon felújítják a 48-ast

Elkészültek a 48-as főút felújításának tervei

2017. Augusztus 31.

A teljes szakaszon, Debrecentől Nyírábrányig felújítják a 48-ast, emellett nagyhatárrá fejlesztik a Nyírábrány-Érmihályfalva átkelőt.

Cserkésztábor Barátkán

2017. Augusztus 31.

Ötödik alkalommal vettek részt az érmihályfalvi cserkészek a megyei szövetség szervezte nyári táborozáson.

 
 
Fogyasztóvédelmi problémákat kérjük jelezzék a következő címen:
http://www.protectia-consumatorilor.ro
Minden jog fenntartva ©
Érmihályfalva város önkormányzata
2012 - 2015
Hosted by: