Az Érmihályfalvi 1. Számú Technológiai Líceum vezetősége újjabb beruházásokról számol be

Az Érmihályfalvi 1. Számú Technológiai Líceum vezetősége újjabb beruházásokról számol be
2021. March 30.
Finanszírozás a MADR költségvetéséből
Az  Érmihályfalvi 1. Számú Technológiai Líceum vezetősége újjabb beruházásokról számol be

Az Érmihályfalvi 1. Számú Technológiai Líceum egyike annak az 56 mezőgazdasági középiskola közül, amelyik támogatásban részesül MADR által, annak érdekében, hogy korszerűsítse a mezőgazdasági profilú oktatást.

Az oktatási intézmény új traktorral, teljesen felszerelt fóliasátorral, valamint a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti oktatást elősegítő kabinettel bővült a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium finanszírozásából, melynek értéke 175 000 lej.

Ezeknek a felszereléseknek köszönhetően az iskola alkalmazkodik a mezőgazdaság valódi változásaiban gyökerező oktatás jelenlegi követelményeihez.

A mezőgazdasági középiskolai oktatás újraindítása érdekében a MADR célja az oktatási folyamat minőségének javítása, többek között: az új szakterületek/szakmai képesítések létrehozásának támogatása, amelyek összhangban vannak a modern mezőgazdaság követelményeivel, az iskolai végzettség megalapozása, a középiskolák szervezeti felépítésének javítása, a szaktanárok fejlesztése, tankönyvek frissítése, a hallgatók és a munkaadók igényeinek és lehetőségeinek megfelelő szakmai gyakorlat megszervezése, valamint a duális oktatás előmozdítása.

A román mezőgazdasági középiskolai oktatás fejlesztésére irányuló ezen intézkedések végrehajtásával a MADR célja nem más, mint a mezőgazdasági munkaerő megfiatalításának és szakszerűsítésének elérése az ágazatban elérhető haladás érdekében.

Az Érmihályfalvi 1. Számú Technológiai Líceum vezetősége

Keresés